Düzce’nin en büyük özel hastanesi konumunda bulunan D-100 Karayolu kenarı Dereli Tütüncü Mahallesi mevkiindeki Hayri Sivrikaya Hastanesi geçtiğimiz 23 Ağustos tarihi itibariyle el değiştirdi. Bolu’da bulunan Özel Çağsu Hastanesi'nin satın aldığı Hayri Sivrikaya’nın tabelası Çağsu olarak değiştirildi.

Bolu'da halka uygun ücretlerle sağlık hizmeti sunarak "Özel hastane pahalıdır" tabusunu yıkan Çağsu'nun aynı politikayı Düzce'de de izlemesi bekleniyordu. Ancak 4.5 aydır fiyatlarda beklenen indirim uygulanmadı. Hasta muayene ücretlerinin hala Hayri Sivrikaya Hastanesi dönemindeki rakamlar olması, 'Neden?' sorusunu akıllara getirdi.

Bolu Çağsu'da SSK'lı bir hasta, iç hastalıkları uzmanına muayene için 15 TL öderken Düzce Çağsu'da 55 TL ödemesinin gerekçesini sorgulayan bazı vatandaşlar, haber merkezimiz aracılığıyla konunun gündeme getirilmesini istedi.

Çevre il ve ilçelerden hastaların da tercih ettiği özel sağlık kurumlarından olan Düzce Çağsu Hastanesi ile konu hakkında yaptığımız görüşmede yönetimin gerekli bilgilendirmeyi ileriki günlerde yapacağı kaydedildi.

Haber: C.ÜSTÜNER