Ülkemizin önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol, esrar, eroin, kokain vb. maddelerle mücadeleyi içeren Yeşilay haftasının içinde bulunduğumuz bugünlerde, Düzce’de madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bir destek de İl Özel İdaresinden geldi.  Düzce Belediyesi’nin ardından İl Özel İdaresi de harekete geçti.
Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırlamış oldukları madde bağımlıları ile yapılacak olan mücadele kapsamında “Akran Eğitimi Projesi”nde kullanılmak üzere, İl Özel İdaresi tarafından, İl Encümeninin 05 Şubat 2015 tarihli toplantısında 15 bin TL aktarıldı.
İl Özel İdaresi’nin madde bağımlıları mücadelesinde İl Genel Meclisi ve İl Encümeni ile her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduğu bildirildi. Geçmiş yıllarda da uygulanan Akran Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere bağımlılık konusunda eğitim verilecek. Eğitim alan öğrenciler, arkadaşlarına uyuşturucu konusunda bilgiler aktaracak. 

Haber;S.Kaşkır