Düzce KOSGEB İl Müdürlüğü Binası’nda, KOBİ’lere 50 bin liraya kadar faizsiz kredi çekmelerine imkan sağlayan kayıtların dün itibariyle başlaması ilimizdeki vatandaşların yoğun ilgisine sebep oldu.

KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun ve ekibi müdürlük olarak 24 saat destek vererek yardım almak isteyenvatandaşlar için aralıksız çalışıyor.

Haber ekibimizin müdürlük binasına gittiğinde kolları sıvamış bankoda başvuru alan KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun başvurular hakkında mikrofonumuza özel bilgilendirmelerde bulundu.

“Paranın faizi devlet tarafından karşılanacak”
Torun, kredi hakkında bilgi verdi: “KOSGEB tarafından uygulanan bir program var. 50 bin TL’ye kadar bankalardan alınacak paranın faizinin devlet tarafından karşılanacağı sistem. Bunun ilk 1 yılı geri ödemesiz olacak. Daha sonra 3’er aylık dönemlerde ödeyecekler. KOSGEB veri tabanına kaydı olanlar ister yeni girişimci ister eski girişimci KOSGEB kayıtları güncelse onların başvurularını internetten alıyoruz. Başvuru onayından sonra firmalara onay kodu verilecek sistem tarafından yapılan değerlendirmeden sonra geçenlere. Onlar da onaydan sonra sistemdeki bankalara gidip bu destekten faydalanabilecekler.”

“Düzce, başvurular konusunda ses getirecek”
Düzce’deki başvuruların son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Torun şunları ifade etti:“Düzce normalde de KOSGEB destekleri açısından iyi bir yerde. Aktif bir şehrimiz. Bu programda da aynı şekilde öyle. Belki şu anda destek çıkana kadar kaydolan firma sayısına neredeyse yaklaştık. Hem yeni kayıt hem de başvuru oldu. Türkiye’deki ses getiren başvurulardan biri de Düzce’de olacak diye düşünüyorum. Aşağı yukarı 2 bin civarı başvuru oldu dünden beri.”diye konuştu.

Başından sonuna başvuru süreci…
Başından sonuna kadar başvuru sürecini destek almak isteyenlere anlatan Torun krediyi kullanmak isteyenler için bilgi verdi; “Öncelikle vatandaşlarımız KOSGEB’e kayıtlı mı değiller mi ona bakıyoruz. KOSGEB’e kayıtlı olan vatandaşlarımız daha sonra kullanıcı adı ve şifreleriyle sistemden giriş yapabilirler. Kullanıcı adı ve şifrelerini unutanlar varsa biz müdürlükten yardımcı oluyoruz. Eğer hiç KOSGEB’e kayıt olmamışsa vatandaşımız kosgeb.gov.tr internet adresinden KOBİ giriş ekranından ilk kayıt yapıyorlar sistem onlara kendi kullanıcı adı ve şifrelerini söylüyor. Diğer aşama ise yine KOSGEB sistemi üzerinden edindiği kullanıcı adı ve şifreyle KOBİ ekranından sisteme dahil olmuş oluyor. Eğer sistem güncelleme evraklarını vermesini istiyorsa bize yine online olarak dolduracağı birkaç bilgiyle evrakları alıyor bize getiriyor biz de onaylıyoruz. Kaydı güncel olanlar direkt sifirfaiz.kosgeb.gov.tr internet adresinden kullanıcı adı ve şifreleriyle kredi başvurularını yapabiliyorlar. Başvuruları kaydedildikten sonra KOSGEB’e tekrar gelmelerine gerek yok biz onlineolarak değerlendiriyoruz. Onaylandığı takdirde onlara bir onay kodu gelecek ve hangi bankayla çalışmak istiyorsa başvurularını yapıp desteklerini alabilecekler” dedi.

İtibar etmeyin; Bize gelin
Torun son olarak ilgililere uyarıda bulundu. Torun; “Bilgi almak isteyen bize ulaşsın. Maalesef her yerde olduğu gibi firmaların bu destek ihtiyacını ranta çevirmek isteyen olabiliyor onlara itibar etmesinler. Biz neredeyse 24 saat çalışacak şekilde kendimizi kurguladık. Her bilgi olarak bize gelebilirler” diye konuştu.