Ticaret ve Sanayi odalarının birbiriyle olan ilişkilerini büyük ölçüde kolaylaştıracak olan ve Avrupa Birliği Sürecinde önemli bir konumda yer alan Nace kriterleri tüm ülkede olduğu gibi Düzce'de de değerlendiriliyor.

Bu kriterler aynı zamanda odaların ve borsaların yapması gereken konuları içeren kuralları da oluşturuyor. Kriterlerle birlikte her şirketin yaptığı faaliyete göre uluslar arası tanınırlığını sağlayacak kodlar da oluşturulacak. Hazırlanan kriterlerle ilgili Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan meclis toplantısında da görüş alış verişinde bulunulmaya başlandı.

Nace kriterlerinin ana oluşumunda işe ülke genelindeki oda ve borsaların çalışmalarını her yerden takip edebilmek ve illerde kurulacak sanayi kuruluşlarının diğer sanayi kuruluşları hakkında bilgi alış verişinde bulunabilme imkanını sağlamak yatıyor.

Nace Kriterleri şimdilik değerlendirilmeye devam ederken ilerleyen günlerde kriterler hakkında nasıl bir gelişme yaşanacağı ve kriterlerin uygulamaya başlamasının ardından bu konuda nasıl bir gelişme sağlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.