Yüksek belge fiyatlarından dertli olan taşımacılık sektörünün dört gözle beklediği indirim geldi.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın revize ettiği Karayolu Taşıma Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karayolu taşımacılık faaliyetlerini Türkiye ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek ve taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak amacıyla yayımlanan yönetmelik ile K türü yetki belgelerine indirim yapıldı.

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapanların alması zorunlu olan K1 ve K2 belgelerinin fiyatı yüzde 50 oranında düşürüldü. Böylelikle 5 yılda bir alınması gereken K1 ve K2 belgelerine 10 bin TL ödenecek. Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapanlara verilen K3 yetki belgesinin fiyatı ise 5 bin TL oldu.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamına giren taşımacılık, acentelik, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği, terminal işletmeciliği ve benzeri faaliyetlerde bulunanlar belgelerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alacak.

Haber: C. ÜSTÜNER