Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen ve 2006 yılından üreticiye olan borçlarını ödemekte güçlük çeken, fındık piyasasındaki belirleyici rolünü Toprak Mahsulleri Ofisi’nin doldurduğu  Fiskobirlik, içinde bulunduğu sıkıntıları  aşabilmek için yeni metodlar denemeye devam ediyor. Birlik, Fiskomar’lardan sonra ihtiyaç fazlası binek tipi araçları da satılığa çıkardı.

Fiskobirlik’in internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre 2002 ila 2004 yılları arasında alınan, farklı markalarda beş lüks otomobil talep olması durumunda genel müdürlük tarafından satılacak. Fiskomar’lar ve gayrımenkullerden sonra binek otomobillerin de satışa çıkarılması, Lütfü Bayraktar başkanlığındaki yeni yönetimin birliği asıl faaliyet alanına geri çevirme planının parçaları olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği gibi 2006 yılından üreticiye borçlarını ödemekte zorlanan Fiskobirlik, devletten borç talep etmiş, ancak fındık piyasası dışında üstlendiği  yükümlülüklerini tasfiye etmesi gerektiği, ancak bunun ardından kalan sıkıntılar konusunda destek alabileceği karşılığını almıştı. Bu durum Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış tarafından da dile getirilmişti.

Aralık ayının başında göreve gelen yeni yönetimin, piyasa dışı faaliyetlerini tasfiye edip edemeyeceği ve  Fiskobirlik’i  fındık piyasasında yeniden belirleyici bir konuma taşıyıp taşıyamayacağı üreticilerin merak konusu olmaya devam ediyor.