Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bilgilendirme semineri düzenledi. İki oturum halinde yapılan seminerde oda başkanları ve üyelerine kurum müdürleri tarafından SSK, vergi ve kredi borçları, ruhsatlandırma gibi konularda bilgiler verildi.
Birinci oturumda SSK İl müdürü Erkin Avcı, Düzce Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Semiha Gül ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz katıldı.
İkinci oturumda Düzce İŞKUR Kurslar Servisi Müdürü Hasan Ali Subaşı ise Düzce’de işgücü devrinin ve nitelikli eleman ihtiyacının çok olduğunu belirtti.
Bu açığı kapatmak için istihdam ve eğitim programları düzenlediklerini söyleyen Subaşı,” bu güne kadar 2 bin 200 proje gerçekleştirdik. 4 milyon TL para harcadık. Bir işçinin maliyeti bize 6 bin TL’ye geliyor.”dedi.
Düzce’de 23 bin 740 rakamında istihdam açığı olduğunu belirten Subaşı, oda başkanlarından bu konuda destek beklediklerini söyledi.
Subaşı, “her işi yapan ama bir işte belli bir süre devam etmeyen bir işgücüne sahibiz. Bu da ülkemiz için emek, zaman, para ve üretim kaybına neden oluyor.”dedi.
Subaşı, esnaflar olarak ihtiyaç duydukları alanları İŞKUR müdürlüğüne iletmelerini istedi.
Seminerin ikinci oturumunda Bolu 13. Bölge Müdürü Bülent Mesci, araç yetki belgeleri, zabıta müdürü Kadir Karaçam da ruhsatlandırma konularında bilgi verdi.Soru cevap şeklinde yapılan seminerde konuklar merak ettiği soruları da sorma fırsatı elde etti.

Haber; S. KAŞKIR