Düzce Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu ve Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idarecileri, öğretmenleri 2.Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir alüminyum fabrikasına teknik gezi yaptı. Teknik gezide Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Uzunoğlu işletmeyi ve yapılan çalışmaları anlattı.

Gezide taraflar personel ihtiyacını ele alırken bir firma ne kadar güçlü ve büyük olursa olsun yetişmiş insan gücünün, nitelikli ve kendisini işe adamış eleman bulamadığında başarılı olamayacağı görüşü ortaya çıktı.

‘Düzce’de yetişmiş işçi bulamıyoruz’
İyi yetişmiş elemanların avantajlarını aktaran Uzunoğlu, Endüstri Meslek Liselerindeki eğitimin önemi de vurguladı. Özellikle Düzce’de yetişmiş işçi bulamadıklarını söyleyen işletme yetkilisi Uzunoğlu, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan insanlara ihtiyaçlarının olduğunu, eğitim çalışmalarında her zaman şirket olarak yanlarında olacaklarını kaydetti.

‘Bize yardımcı olun’
Firmaların da eğitime destek vermelerinin önemli olduğunu kaydeden Uzunoğlu, Mezunlar Derneğinin de sık sık işletmeleri ziyaret ederek eleman bulma da kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

‘Hemen işe alırız’
Uzunoğlu, çalışmak isteyen Endüstri Meslek Lisesi mezunlarını da şirket olarak hemen işe alacaklarını sözlerine ekledi.

‘Komisyon kurulmalı’
Dernek Başkanı Orhan Acar da yetişmiş ara eleman sıkıntısının Türkiye’nin büyük bir sorunu olduğunu vurgulayarak acilen çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Acar, dernek olarak yardıma hazır olduklarını belirterek çözüm içinde bir komisyon kurulması ve hemen çalışmalara başlanması gerekliliğine değindi.

Haber:Y.SEVER