Düzce Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Serkan Sezen, altın alma işini Pazar gününe bırakan ve açık kuyumcu bulamadıkları için mağdur olan vatandaşları sevindirecek bir haber verdi. Sezen, dernek olarak aldıkları kararla bundan sonra derneğe bağlı olan kuyumcular arasından 2 kuyumcunun her Pazar nöbetleşe dükkan açacaklarını belirtti.

Sezen, “ Yıllardan beri bize gelen şikayet, vatandaşlarımızın hafta sonları açık kuyumcu bulamayışıyla ilgiliydi. Ayrıca vatandaşlar, Pazar günleri açan kuyumculardan fahiş fiyata altın aldıklarını söylüyorlardı. Hafta sonları düğünler arttığı için Pazar günü çarşıya çıktıklarında altın alamadıklarını bazı kuyumcu arkadaşlarında normal fiyatın üstünde sattıklarını ifade ediyordu vatandaşlar bize. Bizde buna çözüm bulmak amacıyla derneğimize bağlı olan 2 kuyumcu arkadaşımızın nöbetleşe Pazar günleri dükkan açmasına karar verdik.” Dedi.

Sezen bu uygulamanın vatandaşın bir gün önceki fiyattan altınını alması için başlatılacağını vurgularken, bu sayede daha güvenli alışveriş yapılacağının altını çizdi.

Sezen, “ Derneğin belirlediği fiyatlardan Pazar günleri de satış yapacaklar. Vatandaşlarımız da güvenli alışveriş yapacak. Her hafta 2 kuyumcu açık olacak. Vatandaşlarımız bir gün önceki fiyattan altınını bileziğini alacak. Hafta sonu zammı yemeyecek. Nöbetçi kuyumcuları basın ya da dernek yoluyla öğrenebilirler.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN