Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, basın toplantısı düzenledi.
Konuralp pirincinin tanıtımı amacıyla düzenlediği basın toplantısında
tarihi 1800 yıllarına dayananan kasaba princinin artık bir marka olduğunu söyledi.
Ercan, Konuralp Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde başlattığı yeni bir projeyle Konuralp Beldesine ait Konuralp pirincini marka haline getirmiştir.
Uzun zamandır yapılan çalışmaların sonucunu açıklayan Ercan, Belediyeciliğin çok yönlü bir hizmet olduğunu belirterek tarihi ve geleneksel bin yıllık bir geçmişe sahip Konuralp pirinci hakkında olumlu sonuç verdiğini söyledi.
Bu projenin asıl amacının Konuralp'in bir bütün olarak her yerde her zaman anılan bilinen ve tanınan özelliklere sahip bir yöre olduğu bilincini kazandırmak olduğunu ifade ederken "Bu proje belediye öncülüğünde tarımsal alanda başlatılan ilk çalışma olarak algılanabilir. Bu bizim Konuralp'i markalaştırma yönünde ilk projemizdir. Ancak bununla ilgili başlatılan çalışmalar halen devam etmektedir. Bu projeyle Konuralp Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek antik kenti olmanın yanında bundan böylede markalaşmış pirinci ile anılacaktır. Halkın diliyle kasaba pirinci olarak bilinen Konuralp pirincinin tarihi 1800 yıllarına dayanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun özellikle saray mutfağı yemeklerinin vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak bu güne kadar gelen Konuralp pirinci bundan sonrada markalı bir ürün olarak dünyanın her yerinde anılacak ve tanınacaktır." dedi.

Toplantıya katılan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal'da yaptığı konuşmada
"Bizim amacımız Düzce'de tarım ürünlerini ve alternatiflerini artırmaktır. Bu nedenle Konuralp pirincinde suni ilaç ve gübre kullanılmaması nedeniyle çok lezzetli bir pirinçdir." dedi.