"Düzce'de su pahalı!"
Düzce'de pahalılığı ile eleştirilen suyun metreküp fiyatına çeşitli kalemlerde alınan bedeller de eklenince fatura kabarıyor. Son olarak 2017 yılı için yapılan yüzde 20'nin üzerindeki zamma gelen yoğun tepkiler üzerine Düzce Belediye Meclisi, 2018 yılı bütçesinde su tüketim ücretlerinde değişiklik yapmadı. Buna göre; beher metreküp üzerinden hesaplanan suyun tüketim bedeli 20 metreküpe kadar olan bölüm için 2,29 liradan işlem görüyor. 20 metreküpten sonra suyun metreküp fiyatı ise 2,76 lira üzerinden hesaplanıyor. Su cenneti Düzce'de pahalı olarak nitelenen suya bir de zam yapılması şikayet konusu olurken, ekonomik yönden sıkıntılı bir sürecin yaşandığı şu günlerde bazı belediyeler halkın sesine kulak vererek suda indirime gidiyor. Bu belediyelerden biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi...

"Vatandaşın da esnafın da buna ihtiyacı var"
Ankara'daki su indirimini tüm belediyelerin örnek alması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnafın su ve elektrik faturalarında indirim sağlanması konusunda taleplerimizi her zaman dile getiriyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm konut ve işyerlerinde su faturalarında indirime gitmesi diğer belediyelere de örnek olmalı. Vatandaşın da esnafın da buna ihtiyacı var.' dedi.

'Ankara gibi diğer belediyeler de faturalarda indirime gitmeli'
Tüm belediyelerin faturalarda indirime gitmesinin çok olumlu olacağını dile getiren Palandöken, 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mustafa Tuna 17 Eylül'den itibaren geçerli olacak tüm iş yeri ve konutlar için yüzde 17 oranında su indirimi yapılacağını açıklamıştı. Bu karar ülkemiz çapında tüm belediyelere örnek olmalı. Çünkü son dönemlerdeki ekonomik dalgalanmalar, stokçular yüzünden fiyat artışına giden marketler, enflasyon ve bunun gibi nedenlerle vatandaşın alım gücü düştü. Bu olumsuz durumda bir nebze fayda sağlamak için faturalarda indirime gitmek büyük katkı sağlayacaktır. Yalnızca suda değil elektrikte ve kış ayları yaklaşırken doğalgazda da bir indirim hem vatandaşı hem esnafı rahatlatacaktır.' diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER