Kaynaşlı Esnaf Odası Başkanı Enver Akyüz Kaynaşlı’da deprem öncesi ve sonrası esnafın neler yaşadığını ve şuan ne durumda olduğunu anlattı.



Akyüz,“Depremden sonra esnaflarımız Kaynaşlı’da hiç canlanamadı. Depremden önceki ticari durumu göre üçte bir oranındayız. Yaşadığımız zorluklardan dolayı bize küçük bir destek verdiler. 1500 TL kadar esnaf kefalet destek oldu fakat biz bunu 4 bin TL olarak geri ödedik. Ödemeyi de sermaye satarak yapabildik. Ondan sonra esnafla alakalı hiçbir destek görmedik. Gün geçtikçe erimekteyiz” dedi.


Akyüz, Düzce Merkez’in kendilerine yakın olmasının kendileri gibi küçük ilçelerdeki esnafı yatırım yapmaya korkar hale getirdiğini ifade etti.
Akyüz, Hükümetin küçük esnafa yönelik çeşitli uygulamaları olduğunu fakat bu uygulamaların kendilerine yansımadığını dile getirdi. KOSGEB’le çeşitli eğitimler kapsamında hibe desteklerinin korunduğunu fakat mevcut esnafın korunmadığından yakındı.


ESNAFLIĞIN ANLAMI KALMAZ

Kaynaşlı Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Enver Akyüz, sorunları ilgili mercilere iletmiyor musunuz? sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Akyüz, “Gerekli raporlarımızı veriyoruz. Hükümete ulaştığı zaman bugünkü Cumhurbaşkanı’mızın bir sözü var. Biz buna gerçekten üzülüyoruz. ‘5 esnaf bir araya gelin, büyük esnaf olun’ böyle bir şey istemeyle olmuyor” dedi.
Akyüz bu durumu esnaflığın bir anlamı kalmaz şeklinde yorumlayıp baba-oğulun bir araya gelemediği bir ortamda böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtti.

 

Haber:Y.SEVER