Her yıl Nisan ayında ödenen destek ödemesi geç kalınca, Akçakoca’da çiftçi ve esnaf dert yanarak ödemelerin en yakın zamanda yapılmasını istedi.
Akçakoca’da Fındık üreticisi Oğuzhan Başlı,yaptığı açıklamada, “Her yıl Nisan ayında ödenen destek paraların geç kalınması bizleri mağdur ediyor. Fındık üreticilerin tarla, bağ ve bahçelerde kullanacağı gübre ve mazot ve diğer bakım masraflarının bu aylarda çok oluyor. Onun için Hükümetin bir an önce ödemeleri yapması gerekiyor.” Dedi.
Haziran ve Temmuz aylarında ödemelerin yapılması halinde hiçbir anlamı olmayacağını belirten Başlı, ‘’Haziran ve Temmuz ayında ödeme yapılması çiftçiyi ve esnafı rahatlatmaz. Bu aylarda para lazım olmuyor. Nisan ve Mayıs ayı fındığa bakım aylarıdır, ondan sonra ki aylarda fındığa bakım yapılmaz. Bize ödenecek paralar hem bizi hem çiftçiyi rahatlatır’’şeklinde konuştu.
Akçakoca’da Çiftçilere yapılacak ödemeyi beklediklerini belirten Esnaf ise, “Çiftçilerimize yapılacak ödeme bizleri de sevindirecek. Çiftçi pazara, şehre inemiyor. Harcama yapamıyor. Ödemeleri gecikiyor. Bu durum bizleri mağdur ettiği gibi çiftçilerimize mağdur ediyor.” dedi. 

Haber: H. İŞCAN