Ordu’da uydudan yayın yapan bir TV’nin ekonomi programına katılan ve burada açıklamalarda bulunan Ferrero bünyesinde bulunan Oltan Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Oltan, "Ferrero için fındık alım işini bu sezon son olarak yapıyorum. Temmuz ayı gelmeden, benim artık fındık alım işine katkım olmayacak" dedi.

Fındık ile özdeşleşmiş bir hayatı ve ismi olduğu için "Bunun benim için kötü ve üzücü bir haber olması lazım" diyen Orhan Oltan konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ama, esprili bir şekilde ifade edecek olursam, fındık fiyatı çıktığında Allah’tan, düştüğünde bizden sayanlar var ise onlar için kötü bir haber değildir. Ancak yine de umarım böyle sayanlar yoktur. 33 yılını fındığa vermiş ve bundan ekmek yiyen bir insanın Türk üreticisinin mağdur olmasını istediğinin düşünülmesi doğru değildir.”

Fındığın kendisi için 33 senelik tutkulu aşk olduğunu vurgulayan Orhan Oltan, "Benim tek sevdam fındık idi. Asla bırakmayı düşünmüyordum. Ama son 2 yıldır maalesef hak etmediğim ithamlara maruz kaldım. Tek üzüntüm; buradan çok üzüntülü ayrılacağımı ve asla bırakamayacağımı sanıyordum. Ama şimdi ayrılıyorum ama üzülmüyorum. Tek üzüntüm de sanırım bu. Hatta, ben firmamızı alan Ferrero’ya, ’firmamızı sattım. Ama kolay kolay gitmem. Beni 70 yaşına kadar bırakamazsınız’ derken, şimdi ’beni bırakın’ demenin üzüntüsünü yaşıyorum" diye konuştu.(Kaynak:Milliyet)