Ülke gündemini, ekonominin üreticiye yansımaları ve vatandaşlar olarak üzerimize düşenler olduğunu ifade eden Cahit Aydın, ses getirecek açıklamalarda bulundu.
 
“Doları bahane ederek zam yapıyorlar”
“Bizim sütümüzde zam yok” diyen Aydın, zammı yapanların süt fabrikaları olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Türkiye genelinde olduğu gibi bu işin baronları süt fabrikaları büyük firmalar aynı sebze ve meyvede nasıl oluyorsa fiyatlar aynı, fiyatlarda oynama yok ya da çok az oynama var. Peyniri, tereyağını 2-3 misline çıkardılar. Biz burada süt vermeyi kestik ama şuan devam ediyoruz. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, bu sıkıntı hepimizin sıkıntısıdır. Biz şimdi süt vermeyince fabrikalar köylülerden süt alamıyoruz diyecekler. Biz böyle bir şeye meydan vermemek için zarar da etsek devam ediyoruz. Biz süt fabrikalarını arayıp konuşuyoruz doları bahane ederek kendi çıkardıkları ürünlerine büyük zamlar yapıyorlar.”



“Bir gün sıra size de gelecek”
Süt üretimi yapan fabrikaların sahiplerine de bir uyarıda bulunan Aydın şu ifadelerde bulundu:

“Süt ürünü alan fabrikalar kendi çıkardıkları ürünlere 2 misli zam yaptılar. Biz bu zamlardan bu tezgahlardan dolayı yılmayacağız. İş sahiplerine, patronlarına şunu söylemek istiyorum, bu gemide hepimiz yaşıyoruz, siz de aklınızı başınıza alın, bu milletin hakkını hukukunu yemeyin. Biz aklımızı başımızı alıp iş yapıyoruz, sizde aklınızı başınıza alıp iş yapın, bu hükümet meselesi, üretim meselesi değil, bu iş anlayış ve kalite meselesi.
 


Bugün canlı örnekler var önümüzde. Bugün Suriye’nin zengini zenginliği bir işe yaramıyor. Irak’ın zengini zenginliği bir işe yaramıyor. Ne oldu? hepsi bu ülkeye geldiler. Bizde ensar olarak hizmet ediyoruz. Şunu unutmayın; paralarınız fabrikalarınızın devletiniz varsa var. Eğer devletiniz yoksa sizin ne paranızın ne hassasiyetinin hiçbir önemi yoktur. Serzenişimiz şudur; Ey art niyetli zenginler, bu işler bitecek, bir gün sıra size de gelecek. Biz burada bu mücadeleleri veriyoruz. Bundan da hiç muzdarip değiliz. Hiç bir şey olmazsa, biz sokaklara kazma kürek ile çıkacağız, yine çıkacağız.



“Bu işin sonu felaket”
Zam durumlarının tezgah olduğunu iddia eden Aydın son olarak, şöyle konuştu:

Alıp, fabrikasına getirip, dolar zam geldi, elektriğe zam geldi diyenlerdir. Yaptığınız zam dolar ile bağlantılı değildir. Benim yemime de zam geldi, benim üretimimi etkilemedi, senin aldığın hammaddeyi de etkilemedi. Sen nereden doları bahane ediyorsun. Dolar ile ihracat ve ithalat yapan firmalar konuşabilirler. Ben ahırda neyi bahane edeceğim. Benim yemim zamlı geliyor. Bende fabrikaya diyorum ki, senin buğdayına mı, mısırına mı zam geldi? Ben aynı zamanda mısır da üretiyorum. Kendi yemimi üretebiliyorum ama sanayi yemi de katmam gerekiyor. Sanayi yeminin maliyeti 2 katına çıktı. Neden oldu bu arkadaş? Biz vatandaş olarak bu zamların neden olduğunu görüyoruz. Bu tezgahlar, ülkeyi ekonomik olarak sıkıntıya sokalım, dar boğaza sokalım, vatandaş ayaklansın, ben battım diye bağırmaya başlasın. Bağırmıyoruz. Batarsa da batsın. Benim devletim, ülkem yoksa ben zaten yoğum. Biz buralara bu işler ile gelmedik. Ama ısrarla söylüyorum. Art niyetli zenginler, buradan dönün. Bu işin sonu felaket. Biz muvaffak olacağız. Bu ülke muvaffak olacak, kimse diz çöktüremeyecek. Biz varsak diz çökülmeyecek.



Haber: İ. AYDOĞDU