2019 yılında Türkiye’de ekonomik belirsizliklerin artmasıyla beraber altın, yatırımcıların en gözde varlıklarından biri oldu. Altının hem risk azaltıcı hem gelir artırıcı etkisinin yatırımcıların kararını önemli ölçüde etkiliyor. Öncü Haber ekibi artan altın fiyatlarını ve altına yapılan yatırımı uzmanlarına sordu.
 



“Altın kazandırmaya devam edecektir”
Altının kazandırmaya devam edeceğini belirten Cahit Vuruş şunları söyledi: “Yaklaşık iki senedir kuyumculuk yapıyorum. 2020 yılında vatandaşlarımız altına güvenerek yatırım yapabilir. 2019 yılında 218 lira ile başlayıp 291 lira ile seneyi kapattı. Bu sene de aynı şekilde altın kazandırmaya devam edecektir. Kısa vade olarak değil de uzun vade de altın her zaman kazandırabilir. Vatandaşlarımız altına güvenli bir şekilde yatırım yapabilir.”
 




“Altın uzun vadede her zaman kazandıran yatırımdır”
Altının uzun vadede her zaman kazandıracağını ifade eden Ersin Serter şöyle konuştu: “16 yıldır bu sektörde çalışmaktayım. Altın uzun vadede her zaman kazandıran yatırım aracıdır. Altın zaten güvenli liman olarak geçer. Uzun vadede kesin kazandırır altın. Kısa zamanda da kazandırdığı görülmüştür.  Öncelikle insanlar altını güvendikleri yerden almaları gerekmektedir. Piyasada düşük ayarda altın çok fazla bulunmaktadır, güvenilir ve eski kuruluşları tercih etmelerinde her zaman da fayda var.”
 




“Altın güvenilir bir yatırım aracıdır”
Altının güvenli bir liman olduğunu söyleyen Sercan Şen şunları kaydetti: “30 yıllık bir geçmişimiz var. Altın yılardan beri insanlarımız tarafından bir yatırım aracı olarak görünüyor. Altının bu zamana kadar kaybettiği görülmemiştir. Kısa vadede kaybettirebilir ama uzun vadede her zaman kazandırabilir. Altın güvenilir bir yatırım aracıdır.”