Özellikle psikolojik sorunların, ruhsal bunalımların, adam öldürmelere kadar varan vakaların arttığı şu günlerde yıllarca eğitim aldıktan sonra atanmayı bekleyen öğretmen adayları da bu sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Özellikle ekonomik sorunlarla baş edemeyerek intihar gibi vakalara yönelen öğretmen adaylarının günü kurtarmak için başka işlerde çalışmak zorunda kaldığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Bu sorunlar sadece atamayı bekleyen öğretmen adaylarında değil hemen hemen yıllarca okuyup üniversitelerden mezun olan insanların büyük bir kısmında gözleniyor. İntihar, adam öldürme, bölümü dışında başka bir meslekte çalışıp gelir elde etme gibi vakalarda artış gözlendiğini de konuşulan konular arasında yer alıyor.

Ülke ekonomisinin sarsıntılı geçtiği bu günlerde özellikle ailesini geçindirmeye çalışırken işsiz kalan ya da iş bulamayan vatandaşların psikolojik sıkıntılar yaşadığı, işsizlik nedeniyle borçlanmak zorunda kaldıkları, hatta işsizlik nedeniyle boşanma oranlarında artış yaşandığı da dikkat çeken sorunların başında geliyor.

Haber: M.AYDIN