Maksimum Yaşam Derneği ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile İŞKUR ve Düzce Halk Eğitim Merkezi destekli “ Çalışmak isteyene Engel Yok” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Mayıs ayında zihinsel yetersizliğe sahip 10 genç, Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil bölümünde derslere başladı.  En fazla istihdam sorunu yaşayan engelli bireylerin kalıcı bir meslek ve iş sahibi olmalarının amaçlandığı projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut başta olmak üzere ilgili kurum temsilcileri toplantıda yer aldı.

Proje ortaklarından olan Maksimum Yaşam Derneği Başkanı Adnan Kırca, ülke genelinde engellilerin istihdam konusunun en başlı sorunlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Kırca, “Engelli bireylerin gerçekte istihdam edilememe nedenleri arasında aldıkları genel ve mesleki eğitimin reel sektörün ihtiyaç duyduğu işgücü kriterleriyle uyumlu olmaması ve buna bağlı olarak engelli bireylerin gerçekte fonksiyonel mesleki bilgi ve beceriye sahip olmamaları birinci sırada yer almaktadır. İlimizde örgün eğitimin tamamlanmamış yada hiç okula gitmemiş, halen bir sosyal güvencesi olmayan, kalıcı bir işte çalışmayan, çalışmak istese dahi mesleki bilgi beceri eksikliği çeken engelli arkadaşımızın sayısı oldukça fazladır. Bu gerçekten hareketle basın tanıtımına reel sektör temsilcileri de davet ettik.”dedi.

Düzce Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç de üniversite olarak bu proje destek vermekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Projenin kokteylinde Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri  görev aldı. Merkezin müdürü Dilek Kar,  “Amacımız onları bu tür işleri hazırlamak ve mezun oldukların da hayatlarını kolaylaştırmak.” dedi.

 Kar, “Düzce sanayi açısından çok gelişmiş. Lütfen öğrencilerimizi işe alsınlar. Onlar diğer insanlardan daha dürüst çalışıyorlar.” diye konuştu.

3,5 ay sürecek olan proje 31 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. Proje bitiminde 10 engelli gence Halk eğitim Merkezi tarafından aldıkları eğitimi belirten “ düz dikiş makinacılık belgesi” verilecek.

Haber;S.KAŞKIR