Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya, Düzce Belediyesi tarafından ‘Eski Sanayi Çarşısı’nın bulunduğu Uzunmustafa ve Kültür mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmına uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile Konuralp bölgesine ilişkin atılan adımları değerlendirdi.   

“Eski Sanayi Çarşısı’nda hazır müşteri var”

Eski Sanayi Çarşısı’na yapılacak kentsel dönüşüm projesinde konut yapımı yerine sosyal bir proje yapılabileceğini söyleyen Kaya, Düzce Belediyesinin Düzce’deki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek ortak akılla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kaya, “Kültür Mahallesinde bulunan Eski Sanayi Çarşısı kentsel dönüşüm yerine modern bir konsept oluşturulabilir. Düzce Belediyesi ile Düzce’deki sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek ortak akılla hareket etmesi gerekiyor. Eski Sanayi Çarşısı’nda yapılacak çalışma için proje yarışması yapılabilir. Esnafı mağdur etmek yerine esnafı projeye dahil ederek bir adım atılabilir. Şuan orada çalışan esnafa ‘Al parayı çık’ demek yanlış olur. Esnafa projede kalıp kalmak istemediği sorulmalıdır. Esnaf orada illa ki ‘Sanayici olarak kalacak’ diye bir kural şart değildir. Mal sahibi olarak dilerse kalabilmelidir. Orada aslında hazır bir müşteri var. Projede bu koşullar düşünülerek yapılabilir. Sosyal ve ticari proje düşünebilir.” Şeklinde konuştu.

“Konuralp’te özel bir potansiyel var”

Konuralp’te hızla süren yapılaşma ve inşaat potansiyeline dair değerlendirmelerde bulunan Kaya, bölgedeki gelişimi Düzce Belediyesi’nin cesaretli işler yapmasına bağladığını ifade etti. Kaya, “Düzce Belediyesi Konuralp’e imar planı çizdiğinde orada imar daha önce kısıtlıydı. Şuan o bölgede kat yükseltmek serbest oldu. Bazı arsalarda istediğiniz kata çıkabilirsiniz. Konuralp’te özel bir potansiyel var. Düzce’deki yatırımcı bölgeden gayrimenkul satın olarak il dışından gelen vatandaşlara kiraya veriyor. Temiz havası ve ulaşım sorununun ortadan kalkması avantaj oldu. Konuralp’te arz talep dengesi var” dedi.

Haber:Y.SEVER