DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Erol Tayhan’ın sunduğu Manşet Programına konuk oldu. Kayıkçı 17 Aralık operasyonlarının esnafı etkilediğini belirtti.

BÜYÜK FATURA ÖDETTİ

Kayıkçı, “Dengesizlikten esnaf büyük zarar gördü. Son olayların verdiği zarar büyük fatura ödetti. Daha önce yapılan üç beş ağaç meselesi ülkeyi ne hale getirdi. Orada yediğimiz darbe daha kalkmadan bir darbe daha yedik. Esnaf bu hareketin tamamında zarar gördü. Şuanda şehirdeki esnafın hepsinin zararı var. Faiz yükseldi.” dedi.

DENGELERİ BOZMAK İSTİYORLAR

“Bu ülke bizim ülkemiz. Neyse suçu o görülsün. İspatı mümkün olmayan farklı argümanlarla pek çok noktadan yara alıyor bu ülke. Biz düşmanla savaşacağımıza içimizle savaşıyoruz. Bu ülkenin gidişatını bozmak istiyorlar. Büyük makro dengeleri bozmak istiyorlar. Sandık orda koyar yok edersiniz. Bir ayarla oynama var. Hiç hata yapmayan hiçbir şey yapmayandır. Evet, hatalar var. Bu hatayı hepimize mal edilmemeli. Ben hırsızlığı yolsuzluğu savunamam. Yapılan ortadadır ancak bu ülkeye verdiği zarar da ortadadır.”

Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla belediye başkan adaylarının odalarına ziyarette bulunduğunu ifade eden Kayıkçı adaylardan ilk isteklerinin diyalog olduklarını belirtti.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, 5 dönem seçildim, artık yeter diyerek Düzce Demir ve Maden Sanatkarlar Odası’nın 19 Ocak’ta yapılacak genel kurulunda tekrar aday olmayacağını dile getirdi.

Daha öncede ekranlara getirdiğimiz sanayi sitesindeki hırsızlık olaylarına ilişkin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, sanayide hırsızların önüne geçebilmek için güvenlik kameraları kurmalarını isteyen esnafa cevap verdi.

ODAMIZIN CİDDİ GELİRİ YOK

Kayıkçı, “Sanayi çarşısında kontrolsüz bir yapı var. Giriş çıkışı çok fazla. Küçük sanayi sitesi kontrol bir sanayi sitesidir. Girişi çıkışları var oraya güvenlik kamerası da yerleştirirsiniz çünkü başından güvenliği de var. Ben belediye başkanı değilim belediye bütçesiyle çalışmıyorum. 5-10 milyarlık iş değil ki o. Ciddi bir iş. Bizim odamızın öyle ciddi bir geliri yok.” Dedi.

DESOB olarak polislerle ortak çalışma yaptıklarını dile getiren Kayıkçı, Sanayi Sitesine 28 kamera yerleştirmeleri gerektiğini dile getirdi. Kayıkçı, “Eğer sanayi de birşeyler yapılacaksa yine sanayicinin ortak parasıyla yapılacaktır. Ben oda başkanı olarak sanayinin dışında %30 esnafım daha var. Oraya güvenlik sağlardım diğerleri de isteyecek. Girişi çıkışı belli olsaydı bin kere yaptırırdık” dedi. 



Haber: S. KAŞKIR