Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yönelik olarak açılan kapatma davası gerek hukuki, gerek siyasi sonuçları açısından tartışılmaya devam ediledursun, piyasaların açıldığı ilk iş gününde davanın ekonomik sonuçları  görülmeye başlandı. 

Davanın Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edileceği bile belli olmadan tartışmaların partinin kapatılmasının gerçekleşmiş gibi sürmesi piyasaları olumsuz etkiledi.

Dünyadaki piyasalardaki dalgalanmanın devam etmesi ve Ak Parti’ye kapatma davası açılması sonrasında dolar ve faiz yükselirken, borsada beklenen düşüş yaşandı. Bankalar arası piyasada Dolar 2007’den bu yana en yüksek düzeyi gördü, Dolar 1,27 çıkarken, Euro’da 2,01Ytl ile 2006’dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Piyasalardaki olumsuz hava yurtiçinde faizin de yükselmesine neden oluyor. Tahvil ve bono piyasasında en çok İşlem gören 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi % 18,52 ile Ağustostan bu yana en yüksek düzeye çıktı. Aynı etkiler altın fiyatlarında da belirgin bir yükselişe neden oldu.

Ekonomide olumsuz sinyallerin giderek arttığı, esnafın iş yapamama  şikayetlerini sürekli gündeme getirdiği, işsizlik sorununun her kesimden sivil toplum örgütleri tarafından sürekli hatırlatıldığı bir döneme tesadüf eden davanın Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesi sürecinde ekonomideki olumsuzlukların her geçen gün biraz daha su yüzüne çıkması bekleniyor.