Seçimlerin yaklaşması, ülkenin ekonomik durumu derken ülke genelinde yaşayan vatandaşların ekonomik durumu da ele alınmaya başlandı. Ortaya çıkan rakamlar ise ülkede yaşayan vatandaşların durumunu gözler önüne serdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre 2017 yılında sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç durumda olan toplam vatandaş sayısının 14.4 milyona ulaştığı belirtildi. Bu verilere göre herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, SGK’dan gelir ve aylık almayan, 18 yaşını doldurmuş ve öğrenci olmayan, aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olan 8 milyon kişi tespit edildi.

Yine bu verilere göre 6,4 milyon yurttaş da, aylık geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olması nedeniyle Genel Sağlık Sigortası primi ödemesi gerektiği halde prim borcunu ödeyemedi. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen vatandaşlar yine de yaşamaya çalışırken bu rakamların yetkililer tarafından dikkate alınıp alınmayacağı ve ne gibi önlemler alınacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haber: M.AYDIN