Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,Sanayi bölgelerinde yatırım yapılacağı vaadi ile alınan ancak uzun yıllar çivi çakılmadan bekleyen 208 fabrika arazisini geri aldı.

43 organize sanayi bölgesinde parsel iptal edilirken bu araziler, yer arayan ve sıra bekleyen yatırımcılara verileceği öğrenildi. Bu parseller arasında Düzce’deki Organize Sanayi bölgesinde bulunan iki arazi de bulunuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, istismar tespit ettikleri arsaları geri almaya başladıklarını ifade ederek "Belli periyotlarla OSB'lerdeki arsa durumlarını denetliyoruz.
Altı ayda bir valilikler koordinasyonundaki komisyonlardan rapor istiyoruz. Bu konuda gerekli talimatları verdik. Bu tür istismarlara göz yummamız mümkün değil. Yatırım yapmak için yer arayan yüzlerce yatırımcı varken, bazı yatırım alanlarının boş tutulmasına razı olamayız." dedi.

Böylece 2010'da yayınlanan OSB'lerde yaşanan arsa tahsisi sorunlarının çözümüne ilişkin genelge kapsamında yatırım yapılacak arazilerin tahsis, satış ve devirleri başta olmak üzere şirketlerin karşılaştığı tüm sorunların çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Yapılan parsel tahsis satış ve devirleri ile ruhsat ve izinlerin mevzuata uygun olup olmadığının yanı sıra satış fiyatlarının objektif kriterler çerçevesinde belirlenip belirlenmediği kontrol ediliyor.

İptal edilecek arazilerde Balıkesir ve Eskişehir zirveyi çekerken Düzce'den de 2 arazi bulunuyor.
OSB’lerde iptal edilecek illere bakıldığında Bolu’dan 16 parsel iptal edilirken, Sakarya’da 6 parsel iptal edilecek. Zonguldak’ta da 2 parsel iptal edilirken 5084 sayılı teşvik yasasından yararlanan Düzce’den de 2 parselin iptaline karar verildi.

Haber; S. KAŞKIR