UMEM Beceri’10 projesiyle Düzce’de ki birçok genç meslek edinirken, bugün Oto Bakım Onarım kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Törene vali ve protokol katıldı. Törende konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz iş bulamayanların bu projeye katılmalarını istedi.
Altın bilezikleri taktılar
Yılmaz, “ Düzce’mizin bu güzel kuruluşlara ihtiyacı, gençlerinde işe ihtiyacı var. UMEM kurslarını bitirenler şanslı onun için diğer gençlere sesleniyorum. Düzce de UMEM kurslarına başvurun sanayicimiz nitelikli insan gücü istiyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur Müdürlüğümüz, Endüstri meslek lisesi işbirliğiyle gençleri yetiştirdi. Her biri adeta altın bileziklerini koluna taktı. 400 e yakın kursiyerimiz mezun oldu, 204 kursiyerimiz halen devam ediyor, 200ü aşkın kursiyerlerde fabrikalarda işe girdi. Kursa devam ediyorsun, harçlığını alıyorsun mezun olduğunda sizi işe alacak fabrikada da stajını tamamlayıp oranın asıl elemanı olacaksınız. İş verenlerimizi ve sanayicilerimizi kutluyorum. Doğu Marmara bölgesinde 5084 sayılı kanunla sanayide güzel bir noktaya geldik. Bundan sonra yeni teşviklerle Kocaeli , Sakarya, Bolu, Yalova bu bölgelerin içinde Düzce 4. Bölge 4. Teşvikten istifade etmek suretiyle avantajlı bir ilimiz.” Dedi.
TSO Başkanı metin Büyük ise Düzce’nin UMEM projesinde geri kaldığını söyleyerek, bu kurs sonunda işsizlerin iş bulacağı yerlerin mevcut olduğunu ifade etti.
Bir tarafta iş , bir tarafta işçi arayanlar
Büyük, “Düzce’mizde çok önemli sanayicilerimiz, fabrikalarımız var. Siyasiler, belediye başkanları ve valinin en sıkıntı çektiği konu iş meselesi. İnsanlarımız gelip bizden iş istiyorlar, iş bulamadıklarını beyan ediyorlar. Diğer yandan da Düzce’ye yatırım yapan sanayicilerimiz, Düzce’de maalesef iş gücü yok, kaliteli eleman yok diyorlar. Bir tarafta iş arayan insanlar, diğer tarafta da işçi bulamayan fabrikalar. Yöneticiler olarak maalesef ne İsa’ya yaranabiliyoruz ne de Musa’ya. Hükümetimiz 3-4 kurumla birlikte birkaç proje yapmış kurs açmış ve kursun sonunda iş bulacağı yerler mevcut. UMEM projesinde Düzce olarak geri kaldık. Bize fabrika da lazım iş, işgücü de lazım üretimde lazım, fabrika patronu da bizim işçide bizim” şeklinde konuştu.
Düzce Endüstri meslek Lisesi Müdürü Hasan Sarı ise, kurslara katılan kursiyerler hakkında bilgi verdi.
Sarı,” Okulumuza işsizlerin sanayicilerin istedikleri nitelikleri kazandırmak için 868 bin liralık makine ve tesisatı alındı. İş yerlerinin istedikleri nitelikli elemanı talep olarak Beceri’10 sisteminden sisteme girdiklerinde iş kur internet ortamına düşmekte ve yeterli talebe ulaşıldığına yürütme kolu toplanarak kurs planlaması yapmaktadır. Bugüne kadar 705 kursiyer kursa alındı. 432 kursiyerimiz kursunu tamamladı. 204 kişinin kursu devam etmektedir. 8 ekim 2012 tarihinde başlayan 18aralık 2012 tarihinde sona eren belgelerini vereceğimiz 20 kursiyerimiz oto bakım onarım kursunun teori kısmını tamamladılar.” Dedi.

 

Haber; S. YANAR