Otomobilde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan düzenleme nedeniyle artan fiyatlar vatandaşı 2’inci ele yöneltti.

Lüks araçlarda 2’inci el tercih…
Sıfır kilometre araçlarda yılsonu yapılan indirimler ilk kez bu yıl yerini zamlara bıraktı. ÖTV ile kur artışı nedeniyle sıfır otomobillere gelen zamlar 2’inci el araç satıcılarının yüzünü güldüreceğe benziyor. Özellikle lüks araçlarda ÖTV farkının daha yüksek olması nedeniyle lüks sınıfta araç alacakların 2’inci eli tercih etmesi bekleniyor.

%100 vergi…
Otomobilde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriteri de devreye alındı. Buna göre, motor silindir hacmi 1600 CC'yi geçmeyip, değeri 40 bin lirayı aşmayanlar için yüzde 45, 40 bin ve 70 bin lira arasındakilere ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak. Motor silindir hacmi 1600- 2000 CC olan, değeri ise 100 bin lirayı aşmayan araçların ÖTV’si yüzde 100 olarak belirlendi.

Bu yıl indirimler yerini zamlara bıraktı…
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hızel Otomotiv Satış Müdürü Yunus Özçelik, her yılsonunda yapılan indirim kampanyalarının bu yıl ÖTV artışı ve kur farkı nedeniyle yapılamayacağının altını çizdi. Özçelik ayrıca ÖTV düzenlemesi beklediklerini ancak çıkan yasanın ÖTV zammı olduğunu söyleyerek 1600 CC motor altında ve lüks sınıfa girmeyen,özellikle elektrikli araçlarda ÖTV’nin eskisinden daha aşağıya çekilmesini beklediklerini ancak bunun olmadığını söyledi.