"Kredi Kartı numaranızı vermeyin"

Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini elektrik dağıtım şirketiyle işbirliği yapan firma yetkilisi olarak tanıtan kişiler, belli bir miktar para karşılığında elektrik sayaçlarına tasarruf cihazı takacaklarını veya pazarladıkları bu tasarruf cihazını posta adresine göndereceklerini söylüyorlar. Bu cihaz sayesinde elektrik faturalarının 10 yıl boyunca yüzde 20 ile 40 oranında daha az geleceği vaat ediliyor. Yada "Düzenli ödeme yapıyorsunuz, bu nedenle size % 30 indirimle geri ödeme yapacağız kredi kartı numaranızı verin" içeriğindeki mesajlar karşısında elektrik Aboneleri zaman zaman tereddütte kalıyorlar. Bu yönde çok sayıda bilgi talebi ve şikâyet aldıklarını belirten Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Sami Güven, vatandaşların bu türde gelen telefon aramalarına karşı dikkatli olmasını, hiçbir şekilde para ödemesi yapmamalarını ve kredi kartı bilgilerini vermemelerini isterken, “7/24 hizmet veren Çağrı merkezimiz müşterilerimizin, soru ve sorunlarına anında yanıt verecek ve çözüm bulacaktır, müşterilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

İtibar Etmeyin

Güven, “son zamanda müşterilerimizin, bu konuda çok sayıda yoğunlaşan mesaj almaları ve telefonla aranmaları nedeniyle, müşterilerimizin kafalarında da soru işaretleri uyanıyor. Şirketimize de çok sayıda başvuruda bulunuldu. Müşterilerimiz aynı zamanda bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtiyorlar. Müşterilerimize açık bir şekilde şunu söylemek istiyoruz; Düzenli ödeme yaptıkları için, "Tasarruf Cihazı" adıyla elektrik tasarrufu için müşterilerimize, Şirketimiz adına tavsiye ettiğimiz, onay verdiğimiz veya önerdiğimiz bir tasarruf cihazı yoktur, bu şekilde verilen bilgilere itibar edilmemelidir.”

“İndirim yapacağız” veya "Tebrikler hediye kazandınız" tuzağı

Dolandırıcıların ağına düşürmeye çalıştığı kişilerden birisi olan elektrik abonesi Ahmet Dindar, geçtiğimiz günlerde cep telefonuna "Tebrikler, ücretsiz dijital fotoğraf makinesi ve mp3 kazandınız. Hemen telefonumuzu arayın hediyenizi ve tasarruf cihazını almayı unutmayın." şeklinde bir mesaj geldiğini belirterek, şüphelendiği için gelen mesajla ilgili SEDAŞ’a şikayet e-mail'i attığını belirtiyor.