Düzce Valiliğinden yazılı olarak yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerine yönelik yaptığı açıklama hatırlatıldı.

Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktaların belirtildiği açıklamada, teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacağı kaydedildi.

İşverene 666 TL destek
İşverenlerin, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 yılı Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklarının dile getirilirken söz konusu teşviğe ilişkin detaylar şu şekilde ifade edildi:

“İşveren çalıştırdığı sigortalının net maaşını ödeyecek diğer tüm SGK ve vergi ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, sigortalının aylık primi ödeme gün sayısının 22,22 TL ile çarpılması sonucunda bulunacak tutar oranında devlet tarafından katkı sağlanacaktır. Bu doğrultuda devlet işverene 666,66 TL SGK ile ödemesi gereken diğer vergiler için destek sağlayacaktır. “

31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacak teşvik uygulaması hakkında “işverenlerin 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların,  İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekiyor.” denildi.

Teşvikten yararlanacak işverenlerin aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacağı ifade edildi.
Teşvik konusunda İŞKUR tarafından başlatılan çalışma ile Düzce’de işsizliği minimum seviyelere indirerek refah seviyesinin artışının sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.