Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasıyla Düzce’ye ahşap maddeden üretim yapacağı ifade edilen Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulması fikrinin “plastik sanayi”ye dönüştüğünü ifade eden ahşap sanayicilerinin plastiğin “kirleticilik” özelliği nedeniyle taşıdığı kaygıyı gündeme taşıdığımız haberimizin ardından en yetkili ağızdan destek açıklaması geldi.

Ahşap sanayicisinin Düzce’yi yaşanmaz kılacağı yönündeki endişeleri gündeme getirdiğimiz “Plastik oyuncak nereden çıktı?” başlıklı haberimize Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu hak vererek söz konusu endişelere açıklık getirdi.

Yalnız plastik oyuncak üretileceğinin düşünülmesi oldukça yanlış bir yaklaşım
Düzce’de kurulacak Oyuncak OSB’de yalnızca plastik oyuncak üretileceği konusunda taşınan endişenin yanlış anlaşıldıklarından kaynaklandığını ifade eden Eroğlu, “Düzce’de kurulacak geniş katılımlı Oyuncak OSB, yerli oyuncak sektörümüz için oldukça büyük bir adım. Burada yalnız plastik oyuncak üretileceğinin düşünülmesi oldukça yanlış bir yaklaşım olur. Öyle ki Oyuncak OSB’de yerli oyuncaklarımızın üretimi için vakfımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Düzce Üniversitesi ve Düzce Sanayi ve Ticaret Odamız hep birlikte çalışacağız. Sektörün yurtiçinde ve yurtdışındaki etkinliğini artıracağız. Ayrıca katma değeri yüksek, milli duygulara dokunacak karakter, model, prototipte oyuncaklar üreteceğiz.” dedi.

Ahşabıyla ünlü Düzce ilimizde ahşap oyuncakların üretiminin artmasınıdestekliyoruz
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü’nün projeye ve Düzce’ye verdiği tam destekle sürecin en hızlı şekilde ilerlemesinin teminatı olduğunu belirten Eroğlu, “Bizler Oyuncak OSB ile ilimizin sanayisini de geliştirecek ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağız. Belirttiğiniz gibi ahşabıyla ünlü Düzce ilimizde ahşap oyuncakların üretiminin artmasını PAGEV olarak bizler de destekliyoruz. Bu konuda üretim ve ihracat yapmak isteyen tüm firmalarımızın arkasındayız.” Diye konuştu.