1989 yılından bu yana Düzce’nin Gümüşova ilçesinde faaliyet gösteren Pakmaya Fabrikası, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikasyon Denetimi’nden başarıyla geçtiğini duyurdu.

Fabrikadan yapılan yazılı bilgilendirmede, Çevre Yönetim Sistemi standartlarının yeni versiyonuna geçiş sürecindeki hazırlıklarını tamamlayan Pakmaya, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından denetlendi ve denetimlerin tamamlanmasının ardından ISO 14001:2015 belgesini almaya hak kazandı.
 
Açıklamada şöyle devam etti: “Son olarak 2015 yılında Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü kapsamındaki yatırım ile bölgemizde bir ilki gerçekleştiren firma, denetim ile çevre yöntemi konusundaki uygulamalarını uluslararası bir standart kapsamında belgelemiş oldu.
ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ile çevresel etkilerin önlenmesi ve doğal kaynakların kullanımı da dahil olmak üzere çevre performansının sürekli iyileştirilmesini hedeflenmektedir.”
 
Pakmaya Düzce Fabrikası hakkında
Pak Şirketler Topluluğunun bir üyesi olan Pakmaya, 1989 yılında faaliyete geçen Düzce Fabrikasındaki Yaş, Kuru ve Instant Hamur Mayası üretimlerini dünyanın birçok ülkesine ihraç etdiyor. Grubun en büyük maya fabrikası olan Düzce tesisleri, yaklaşık 200 bin m² saha içinde 44 bin m² kapalı alan üzerine kurulu olup, direkt ve endirekt olarak 250 çalışanın üzerinde istihdam sağlıyor.İleri düzey arıtma sistemlerine sahip fabrika, 2008 yılında kurulan Evaporasyon Ünitesi’nde, maya üretimi atıklarını geri kazanarak hayvancılık ve tarım için önemli girdiler olan Vinas ile Vinas Ekstresi üretimlerini de sürdürüyor.

Haber: C. ÜSTÜNER