1989 yılından bugüne kadar Yaş, Kuru ve Instant Hamur Mayası üretimlerini gerçekleştiren Pakmaya, Düzce Fabrikası, Ozon ile koku giderim teknolojisinden yararlanmak amacıyla maliyeti yaklaşık 500 bin Avroyu bulan projesiyle bölgede bu ölçekte yatırım yapan ilk ve örnek olma özelliğini gösterdi.
 
Yakın dönemde yürürlüğe giren “Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılan yatırım çalışmaları, 2015 yılının Kasım ayı sonu itibariyle tamamlandı. Ölçüm yapmaya yetkili bir laboratuvar tarafından hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan raporda yapılan incelemede, yönetmelikte belirtilen sınır değerlerin çok altında sonuçlar elde edildi.
 
Bölgede ileri teknoloji ile bu denli büyük bir ölçekte yatırım yapan ilk olma özelliğine sahip olan Düzce Pakmaya Fabrikası, yaptığı çevre yatırımıyla örnek oldu.  Pakmaya Fabrikası Düzce tesisleri, yaklaşık 200 bin metrekare saha içinde 44 bin metre kapalı alan üzerine kurulu olarak 250 üzerinde insana istihdam sağlamasıyla da grubun en büyük maya fabrikası konumunda yer alıyor.
 
Pakmaya Düzce Fabrikası 2014 yılı verilerine göre 50’dan fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’ye 30 milyon dolara yaklaşan bir döviz girdisi sağladı.

Haber:Y.SEVER