Düzce Açmaköyü Muhtarı Cahit Aydın ile Ferruh Aslan, Yakup Ertaş, ve Zeki Özyazgan isimli 4 çiftçi Pankobirlik tarafından yanlış ilaçlama ile ürünlerinin zarar gördüğünü, sahte imzalar ile kandırıldıklarını, 2007 ürünü paralarını alamadıklarını ve tarlalarının ilaçlanmış gibi gösterilip haksız yere ilaçlama parası ödediklerini iddia ettiler.

Pancar üreticisi Ferruh Aras, ilaçlamada ve gübrede yolsuzluk yapıldığını iddia ederek, '' Biz burada Pankobirlik'de yapılan yolsuzlukları ve usulsüzlükleri anlatmak için bulunuyoruz. Burada millet mağdur edilmiştir. Sahte imzalarla yapılan ilaçlamalar ve bu ilaçlama işinin verildiği özel şirketin sahte imzalar ile üreticiyi mağdur ettiler. Türkiye'nin en verimli olan toprağında ki şeker oranı düşük gösteriliyor. Biz bu yolsuzlukları ispat etmeye çalışıyoruz. hukuk mücadelesi başlatacağız'' dedi.

Pancar üreticileri Yakup Ertaş ve Zeki Özyazgan ise pancarın şeker oranlarının nasıl ölçüldüğünü bile bilemediklerini söyleyerek, ''Bize havalı makine ile ekeceğiz çapa masrafı olmayacak diyerek bize pancar ektirdiler. Makineler arızalı çıkınca ikinci ekim yapma yoluna gittik. bu sefer de çapa elle yapıldı. Elle yapılan çapa bize işçi ücreti doğurdu. Vaatlerini tutmadılar. İlaçlama konusunda da haksızlıklar oldu. Tarlaların ilaçlanıp, ilaçlanmadığı belli değil. Bizden imza alınmadı. Ve yanlış ilaçlama ve gübreleme yüzünden ürünlerimiz zarar gördü'' şeklinde iddialarda bulundular.

Çiftçi Özyazgan, geçen yıl ilaçlama gurup başkanı yaptığı dönemde, ilaçladığı tarlaların sahiplerinin imzası yerine başka imzalar alarak ya da atarak ilaçlama parası aldığını söylüyor.

Muhtar Cahit Aydın da, üreticiler olarak geçen yıl çok zarar ettiklerini belirterek, ''Çiftçilerimizin anlattıkları doğru yaklaşık 80 muhtar olarak çiftçilerimizin arkasındayız. Düzce Baro Başkanı Ali Dilber ile konuştuk. Kendisi hukuk mücadelemizde bize yardım edeceğini söyledi. İnsanlar mallarını satıyorlar zor durumdayız. Pankobirlik yönetim kurulu üyeleri ise rahat bir şekilde safa sürüyorlar. 2007 ürünü paramızı daha alamadık'' şeklinde konuştu.