Standart Profil Fabrikası son günlerde yaşanan sendikalaşma faaliyetleri ve grev kararı ile gündemde. Sendikalaşmayı kabul etmeyen fabrika yönetimi, kamuoyunda grev kararının yayılmaması için basını da yönlendirme uygulamasına başladı. Fabrikada var olan pasif direnişi ve grev kararının üzerini kapatmak için haber yapılmamasını isteyen fabrika, olumlu haber yapan basına ayrı yapmayan basına ayrı standart uygulamaya başladı.

Son günlerde sendika ile anlaşma sağlayamayan ve grev kararı ile gündeme gelen Standart Profil'de adeta kazan kaynıyor. Sendika ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınamayınca Standard Profil kamuoyundan grev gelişmelerini gizlemek için üstü kapalı basına sansür uygulamaya başladı.

Geçen yıldan bu yana örgütlenme çalışmaları devam eden Standart profilde  toplu sözleşme yapmamak için kaçışını sürdüren fabrika yetkilileri, alınan grev kararı ile birlikte sendika ile değil adeta basınla masaya oturmaya kalkıştılar. Grev kararı ilk alındığı tarihten bu yana basını gerev haberini yapanlar, yapmayanlar diye ikiye ayıran fabrika, grev konusunun üzerini örtmek için ise, sözü geçebilecek isimleri araya sokarak ayrıcalık isteme yolunu da denedi. Olumlu haber yapan basını adeta ödüllendirerek dilediği gibi yönlendirmeye çalışan fabrika, tarafsız kalan basını ise yine aynı yöntemle yok saydı.

Haber: H. İŞCAN