Vatandaş, bir süredir gündemde olan meyve ve sebze fiyatlarının düşmesi için gün sayıyor. Bu kapsamda hükümet ve ilgili bakanlıkların çalışmaları ise derinlemesine bir şekilde sürüyor.
Yaşanan fahiş fiyat sorununu çözmek için çıkar yollar aranması üzerine gündeme gelen Yeni Hal Yasası, halk arasında konuşulmaya başlandı.



Hallerin ortadan kaldırılacağı ve belediyelerin mobil manavlar kuracağı gibi birçok bilgiyi değerlendiren vatandaşlar, konuya ilişkin düşünce ve değerlendirmelerini Öncü Haber aracılığı ile dile getirdi.



“Bu şekilde baş edilebileceğini zannetmiyorum”

Yeni Hal Yasası hakkında düşüncelerin paylaşan pazaryeri esnafı Ömer Becit, düzenleme hakkında şunları söyledi:

“Yeni Hal Yasası, devletin bir koşulda meyve ve sebzeyi ucuzlatma, ucuza mal ederek piyasaya sürme düşüncesidir. Peki, bu sefer haldeki dükkânlar ne olacak. Bir düşüş olacaktır ama bu şekilde baş edilebileceğini zannetmiyorum. Hal yasasından bize bir fayda geleceğini sanmıyorum. Bir faydası olacağını düşünmüyorum.”



“Köylüye yardım edilmezse bu zaten düşmez”

Pazarın durumuna da değinen ve düzenlemeler yapılırken dikkate alınması gerekenleri dile getiren Becit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğal afetler nedeniyle hiçbir şey gelmiyor. Tarlalar ve seralarda zaten verim yok. Zaten verim olmadan bir şey düşünemezsin. Bence devlet, seracılara yardımda bulunsun. Köylüye yardım edilmezse bu zaten düşmez. Adam buna mazotunu, nakliyesini, her şeyini koymuş. Bu şekilde hiçbir düzenleme fayda sağlamaz. Bu yeni yasa da fayda sağlamaz.”



“Organizasyon nasıl kurulacak”
Yasanın organizasyonu eksik bir şekilde gelmesi ihtimalinden duyduğu endişeyi dile getiren bir diğer pazar esnafı Yılmaz, şunları söyledi:

“İşin sonunda kaos çıkar. Bizim bu işimiz 7/24 devam eden bir iş. Bu organizasyon nasıl kurulacak, hükümet bu işi nasıl yapacak, bu başlı başına bir iş. Yeni hal yasasını bilmeden, kafadan atma bir şekilde, uygulamaya koymaya çalışıyorlar ama korkuyorum. Bazen şeytanın gör dediği şeyler oluyor.”



“Hal olmadan bir araya getirmem mümkün değil”
Belediyelerin meyve ve sebze satışına başlamasına ilişkin düzenlemeleri yorumlayan Yılmaz, hallerin gerekliliğinden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Hayırlı olsun da bu organizasyonu nasıl yapacaklar? Elinde yetişmiş elemanı var mı? Dışarıdan adam alsın da, bu malı nasıl temin edecek? Halleri ortadan kaldıracaklarını söylüyorlar. Bir tezgâhta en az 20 çeşit mal var. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 20 çeşit ürün var burada. Hal gibi bir organizasyon olmadan benim bunları bir araya getirmem mümkün değil.”



Vatandaşın nabzını tutan ve konu hakkındaki düşüncelerini ala haber ekibimiz, röportajlardan sonra pazaryerinde bulunan vatandaşa Artı Yerel Medya’yı tanıttı.



Öncü TV’ye ulaşmanın en kolay yollarından olan Artı Yerel Medya farkı ile kaliteli yayını izleyeceğini öğrenen vatandaşlar bu durumdan memnuniyet duydular.



Bilgisayarlardan yerelmedya.tv adresinden ulaşım sağlanan uygulamayı, mobil cihazlarına ve smart televizyonlarına yükleyebileceğini öğrenen vatandaşlar mutluluklarını Öncü Haber Ekibi ile paylaştı.



Uygulamalardan haberdar olan ve birçok alanda Öncü Medya’yı takip eden vatandaşlar ise aldıkları hizmetten memnun olduklarını dile getirdiler.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ