Pazar esnafı, sayıları giderek artan süpermarketlerden yana dertli. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan esnaflar, marketlerin çoğalmasıyla işlerin azaldığından yakınıyor.
Büyük Marketlerde Tezgâhtar Olacağız
Pazartesi ve Perşembe günleri Azmimilli mahallesinde kurulan semt pazarında pazarcılık yapan Kenan Korkmaz, “Açılan büyük marketler işlerimizi etkiledi. En sonunda büyük marketlerde tezgahtar olarak çalışacağız. Marketlerde çalışan arkadaşlarımızın çoğu da pazarcı.”dedi.
Pazar esnafı vatandaşların marketleri tercih etmesinin en büyük sebebinin kredi kartı kullanımı olduğunu söylüyor.
Herkes İflas Edecek
Bahattin Bayram, “Biz hiç iyi değiliz bu yeni marketler bizi mahvetti. Herkes iflas edecek gibi gözüyor. Marketlerde kredi kartı kullanılıyor, hepsi semt için de. Pazaryeri uzakta şimdi semt pazarları da kuruluyor. Vatandaşlarda rahata alıştı oraları tercih ediyor.” diye konuştu.
Pazar esnafı, Kredi kartı kullanımın yanında pazaryerine ulaşımın da zor güç olmasından şikayetçi.
 Şaban Günaloğlu “Otobüsler pahalı. Buraya gelmek yerine ayağının dibindeki markete gitmeyi tercih ediyor. Kimse pazara gelmiyor. “ derken “pazar esnaflarından Ahmet Arslan, Son günlerde market sayılarının artması bizi de etkiliyor. Vatandaş oraya daha çok oraya meyilli. Bu kredi kartı marketlerde daha çok yaygın. Vatandaş istediğini seçebiliyor. Pazarcı elini sürdürmüyor. Pazar yerimizde park sorunu da var.”dedi.
Mühim olan köylünün gelmesi

Pazar esnafından Ömer Cam ise “Süper marketlerin kart olayı bizi çok etkiliyor. Köy otobüslerin direk pazara girmesi çok etkiliyor. Bunlara müsaade edilmedikçe pazara canlılık gelmez. Şehirli zaten marketlerden alışveriş yapıyor. Mühim olan köylünün gelmesi.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR