Pazar fiyatlarında yükselmeler devam ediyor. Yükselen fiyatlardan dolayı pazarda soğuk rüzgârlar esiyor. Pazarcılar satış yapamamaktan halk ise fiyatlar çok pahalı olduğu için pazarcılardan şikâyetçi.
Hemen hemen birçok üründe meydana gelen fiyat artışları herkesin cebini yakıyor. Pazarcı esnafı da yaşanan durumdan şikâyetçi. Pazar alanına girmeden önce şöyle bir baktığınızda oldukça kalabalık görünüyor ama alım satım çok az, insanların fiyatları görüp geri çekiliyor.

2013 yılının sonlarına doğru bize gülümseyen patates 2014 yılının ilk ayında yaptı yapacağını. Bu senenin zam şampiyonlarından biride patates oldu. Her mutfağın vazgeçilmezlerinden olan patates herkesi üzüyor. Bakliyatta kuru fasulye, sebzede patates tezgâhının yanına bile yaklaşılmıyor.

Pazar alanlarında herkes dertli… Kimisi fiyatlardan kimisi de satış yapamamaktan. Pazarda Süt ve süt ürünlerinden tutunda zeytinden, bakliyatlar sebzelere kadar her şeyde bir fiyat artışı söz konusu. Anlaşılan 2014 yılı zamların yılı olacak.

Haber: S. KAŞKIR