Piyasadaki dalgalanmalar doğal olarak bizim de fiyatlarımıza yansıdı, haliyle fiyatlarımız da arttı, diyen pazar esnafı, bu durumun kendilerini de zor duruma düşürdüğünü vurgulayarak, ‘Yüksek fiyatlar nedeniyle daha önce 1-2 kilogram alanlar artık yarım kilogram ya alıyor ya da evine boş dönüyor’ ifadelerini kullandı.
 
“Nakit Yokluğu İnsanları Kredi Kartı Kullanmaya Zorluyor”
Uzun yıllardır Aziziye Mahallesi’ndeki Perşembe pazarında pazarcılık yapan Onur Gümüş,  “İnsanların cebinde nakit kalmadı, herkes kredi kartı kullanıyor. Bu yüzden insanlar marketlere yöneldiler. Tüm zor şartlara rağmen bizler de elimizden geldiğince tezgâhlarımızı sebze, meyve taşımaya çalışıyoruz. Biz Pazar esnafı olarak, günlük gider meyvelerimizi sebzelerimizi yerinden alırız. Marketler TIR’la alır. Biz günlük taze mal satarız” dedi.  Piyasanın son günlerde durgun olduğunu da ifade eden Gümüş, “ Biz kendi bahçemizde ürettiğimiz ürünleri satıyoruz.  Maalesef bu ortamda kendi malımızı satmak dahi zorlanıyoruz. Her şey elimize kalıyor” ifadelerini kullandı.
 


“Devletin Bize Verdiği Sözler Tutulmadı”
Pazaryerinin genel olarak durumuna değinen pazarcı Hatice Kılıç, “Vatandaş her şey çok pahalı diye şikâyet ediyor. Bu bizden kaynaklı değil, baştaki insanlardan kaynaklı. Her şeye zam koyuyorlar. Biz de böyle satmak zorunda kalıyoruz. Elektrik bana her ay 120 lira geliyor. Daha önce 3 ayda bir 70 lira veriyordum. Devletin bize verdiği sözler tutulmadı. Domates, 3 Lira 5 Lira olur mu? ayıptır. Gübre pahalı bir çuval gübre 120 Lira olmuş. Ben bunun başında emek veriyorum ama satamıyorum. Elimde kalıyor” ifadelerini kullandı.
 


“Nasıl Yıkabiliriz Bu Ülkeyi Diye Düşünerek Böyle Yaptılar”
Ekonomik sıkıntıların sebebi üzerinde duran Müzeyyen Acar isimli vatandaş, “Pazar çok pahalı, bu zamların dolarla alakası yok. Tayyip Erdoğan’ı sevende var sevmeyen de var. Sevmedikleri için her şeyi yaptılar. Nasıl yıkabiliriz bu ülkeyi diye düşünerek böyle yaptılar. Ben de çiftçiyim, ben de mısır yapıyorum. 10 torba mısıra, toprak altı beyaz gübre aldım 1.800 TL verdim. Akşam, mısırı 75 kuruşa teslim ettim” ifadelerini kulandı.
 
“Fırsatçılara Allah Fırsat Vermesin”
Haksız kazanç sağlandığını iddia eden Arif Ateş, “Pazar fiyatları biraz pahalı. Tarladan getirmiş, bedava almış, 5 lira diyor. Böyle olmaz. Düzen bozuk, bu düzeni ancak güzel ahlak düzeltir. Fırsatçılara Allah fırsat vermesin, alım satım yapana da Allah kolaylık versin” diyerek temennisini paylaştı.
 


“Biz De Gübre Alamıyoruz Biz Ne Yapacağız”
Mağdur olanın sadece vatandaşlar olmadığını dile getiren Zehra Yavuz, “ Zabıta Müdürü pazaryerine bakmıyor, satışlar durgun. Pahalılık var ama domates kaç yıldır 1,5 TL. Bu yıl 4 TL olunca zor mu geldi? Başka şeylere de zam geldi. Başka şeylere para veriyorlar ya. Gübre 120 Lira. Biz tarladan gelip bu soğukta burada çalışıyoruz. Yazık değil mi? Bir sürü emek var. Biz de gübre alamıyoruz biz ne yapacağız” dedi
 
GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLMİYOR
Bazı Esnaflarsa, Belediye’nin, Pazaryerine gerekli özeni göstermediğini, bütün şikayetlere rağmen burası için önlem alınmadığını belirtti. Bozulan ışıklar tamir edilmediği için karanlıkta kaldıklarını ve Ağır tonajlı araçların pazaryerinden geçmesi üzerine zeminin bozulduğunu söyleyen esnaflar, Pazar yerinde gerekli düzenin sağlanamadığını ve vatandaşları zor durumda kaldığını aktardı.
 


“Belediye Buraya Gelip Baksın
Pazaryerinin durumu ile ilgili de söylemde bulunan esnaf, “Işıklar yanmıyor, alt yapımız bozuk, biz belediyeyi her zaman destekliyoruz ama belediye buraya gelip baksın. Yağmur yağdığı zaman burası göl gibi oluyor. Ayaklarımız suyun içersinde kalıyor” sözleri ile şikayetlerini sıraladı.
 


“Burayı Düzeltsinler”
40 yıldır esnaf olduğunu söyleyen Nevzat Şamandar, pazaryerinin durumundan yakındı. Şamandar, “Belediyemizden memnunuz. Fakat defalarca zabıtalara söylememize rağmen, buraya kamyonlar geliyor ve zemini eziyorlar. Burayı düzeltsinler. Yaşlı insanlar buraya takılıp düşüyorlar. Lambalarımız akşam olduğunda yanmıyor. Dile getirmemize rağmen akşamları karanlıkta kalıyoruz. Elektrik alacağımız yer yok. Pazarın tamamını bilmiyorum ama bizim alanda bu sorun var” şeklinde konuştu.
 
“Demek Ki Esnafı Hiç Düşünmüyor”
Pazaryerinin durumundan yakınan bir diğer esnaf ise “Pazardan hiç memnun değilim. Belediye gelip şu yolları kontrol etmiyor, demek ki esnafı hiç düşünmüyor”  sözleri ile ilgisizlikten duyduğu şikayeti dile getirdi.