Pazar günü başlayan ve Pazartesi gecesine kadar aralıksız olarak yağan kar nedeniyle yollar buz tuttu. Düzce eksi 10 dereceyi gördü. İki gün boyunca büyük sıkıntılar yaşandı.
Yaşamı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı cepleride üştüttü.

Başta odun ve kömür fiyatları olmak üzere pek çok ürüne kar zammı geldi.
Kar zammından nasibini sebze ve meyvelerde aldı.

Buzlanma manav tezgahlarında fiyatlara yansırken aynı durum pazarlar içinde geçerliydi.
Salı günleri Hamidiye Mahallesinde bulunan Salı pazarında bir hafta öncesine göre fiyatlarda belirgin bir artış dikkat çekti.

Vatandaşlar zaten para yok birde zam gelince bir kilo yerine yarım kilo almakla yetiniyoruz. Az nüfuslu aileler için bu doğru ya kalabalık nufusu olan dar gelirli aileler ne yapacak Allah onlara yardım etsin demekle yetindiler.

Pazarcı esnaflar ise "Fiyatlarda önemli bir değişiklik olmadı. Hatta ucuzlayanlar bile var. Ancak kaç liraya satarsan sat vatandaşın cebinde para olmayınca herşey pahallı gelir" dediler.

En pahalı meyveye kimi pazarcılar muz diyor kimileri ise armut. Ancak pazarda en pahalı sebze 3 TL olarak biber ve biberide patlıcan takip ediyor. Pazar yerindeki meyve sebze fiyatları ise şöyle; Mandalina 2 TL, Elma 1 TL, Muz 3,5 TL, Portakal 1,5 TL, Nar 2,5 TL Kivi 3 TL, Domates 1,5 TL, Salatalık 1,5 TL, Biber 3 TL, Patlıcan 2,75 TL Kabak 2 TL, Havuç 1 TL Ispanak ve Pırasa 1,5 TL.