Enflasyon rakamları, dolar, avro, altın fiyatları, asgari ücretin miktarı derken vatandaşlar zor bir sürecin içine girmiş durumda. Pazarda da yaşanan sıkıntı aylardır devam ediyor ve pazarcı esnafı fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyor.

Domates, biber, soğan, patates derken yapılan zamlara limon da eklendi. Limonun kilosu 10 TL’ye kadar çıkarken Aziziye Mahallesi’nde kurulan pazarda da fiyatlardaki artış, hem vatandaşı hem de esnafı etkilemiş durumda.

“Allah milletimizin sonunu hayır etsin”
Pazarcılar adına açıklamalarda bulunan pazarcı esnafı Metin Turan vatandaşın ve esnafın durumuna değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Bayram haftası çıkışı ve mallar çok yüksek seyrediyor. Sebze meyve olsun, patates soğan olsun fiyatı bir türlü düşmedi. Herhangi bir şekilde fiyatlarda düşüş olmadı. Bir de kış sebzeleri çıkmadı. Bir de onlar çıksa ne olacak bilmiyoruz. Lahana olsun, domates olsun, biber olsun çok pahalı. Hayat çok pahalı. Enflasyon sadece sebzecileri vurdu diyorlar ama olmaması lazım. Yağışların çok olması, bu durumun en önemli nedenidir. Bayram haftasında havalar iyiydi ama bayramda milletin tarlalara girmemesinden fiyatlar hala çok yüksek durumdadır. Tarlalarda sökümler başlar ve inşallah düşüş bekliyoruz. Millette de para kalmadı. Bayram parası, kurban parası, şimdi de okullar başlayacak. Bu insanlar nasıl geçinecek bilmiyoruz. Okul deyip geçmeyin bir çocuğun okul masrafı en az bin lira. Allah milletimizin sonunu hayır etsin.”

Haber: M. AYDIN