Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tuncay Şahin ve oda üyeleri katıldı.



Toplantıda bulunan Savunma Sanayisi Teknolojileri A.Ş. (SSTEK) Genel Müdürü Mustafa Gürsoy katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Sunum öncesinde söz alan ve kürsüye çıkan TSO Başkanı Şahin, savunma sanayiinin önemini ve Düzce’nin savunma sanayindeki yerini dile getirdi.



“Ülkemizin daha güçlü temellere sahip olmasına olanak sağlayacaktır”


Milli ekonominin gerekliliklerinden birini milli savunma olarak nitelendiren Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz üzere ülkelerin en önemli bütçe kalemlerinden birini Savunma Sanayi teşkil ediyor. Ekonomisini güçlü kılmak isteyen ülkeler yerli savunma sanayisine ağırlık vererek bu alandaki dışa bağımlılığı en az seviyede tutmaya çalışıyor. Milli ekonomilerin ayakta durabilmesinin önemli aşamalarından biri de milli teknoloji ve savunma sanayisinin gelişmesidir. Bu anlamda; ülkemizin yerli ve milli savunma sanayi teknolojilerine her geçen gün daha fazla yatırım yapılarak bu alanda büyümeye yönelmesi, ülkemizin daha güçlü temellere sahip olmasına olanak sağlayacaktır.“

“Nitelikli iş gücüne sahip bulunmaktadır”

Düzce’nin savunma sanayiindeki yerine ve deneyimine değinen Şahin şunları söyledi:

“Düzce’nin coğrafi avantajları yanında, savunma sanayindeki deneyimi göz ardı edilemez. İlimiz uzun yıllardır çeşitli sektörlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede ciddi bir oranda nitelikli iş gücüne sahip bulunmaktadır. Düzce’nin savunma sanayi alanında pilot bölge ilan edilmesini bekliyoruz. Bu konuda, sesimizi her platformda duyurma çabasındayız.”

“Elimizden tutmanızı rica ediyoruz”

Toplantıda bulunan konuşmacıların savunma sanayi alanında bilgi vereceklerini belirten TSO Başkanı Şahin, toplantıda bulunan SSTEK Genel Müdürü Mustafa Gürsoy’a şu ifadelerle hitap etti:

“Sayın Genel Müdür’ümüzdem nasıl daha çok eğitim alabiliriz, Düzce’mize ne kadar katkı sağlayabileceğimiz konusunda, biz sizin fikirlerinize açığız. Düzceli olarak sizin desteklerinize ihtiyacımız var. Genel Müdür’üm, Düzceliler olarak elimizden tutmanızı rica ediyoruz. Sizin destekleriniz ve eğitimlerinizden faydalanmak istiyoruz.”



Şirketin 4 ana kriterlerin bahsetti


Şahin’in ardından kürsüye çıkan Gürsoy, şirketlerinin, teknolojinin bulunduğu bütün alanlarda hizmet vermeye çalıştığını vurguladı ve kuruluşları hakkında şu bilgileri verdi:

“Bir şey elde edilirken belli zorlular yaşanıyor. Bu zorlukların bir kısmına dokunmak amacıyla SSTEK var. 4 tane ana kriterimiz var. Birincisi bahse konu olan hizmet, ürün, teknoloji, her neyse bunun bir ayağı teknolojiden olsun. Bütün ayakları değil, en azından bir ayağı savunmada olsun. İkincisi bahse konu olan hizmet, ürün, teknoloji, her neyse rekabet ortamında oluşsun. Bu bizim için çok önemli. Üçüncü kriterimiz, bahse konu olan hizmet, ürün, teknoloji, her neyse belli bir olgunluk seviyesinde olsun istiyoruz. Aslında çok da arzu etmediğimiz ama bizi zorlayan bir kriterimiz var. Dördüncü kriterimiz de bahse konu olan hizmet, ürün, teknoloji, her neyse bunu sıfırdan bu güne getiren ve yarına götürecek olan, Dünya çapında bir şirket olmasını sağlayacak ve rekabetçi bir ortam oluşturabilecek olan teknoloji ekibinin, şirketin içinde var olmasını ve hazır olmasını istiyoruz. Bu maddeler aslında konuşunca saatlerce anlatabileceğim maddeler.”

Toplantı Savunma Sanayisi Teknolojileri A.Ş. (SSTEK) Genel Müdürü Mustafa Gürsoy’un sunumu ile devam etti.

Haber: İ. İ. AYDOĞDU