Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Düzce'de işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla tüm ilçe ve köyleri kapsayacak şekilde çalışma yürütülüyor.  8 Nisan'da başlayan saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 20 ve daha fazla kişi çalışanı olan 512 işyerini kapsıyor.

6 Mayıs'a kadar sürecek

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, “Tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olan istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının arttırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlıdır. Bu hedef doğrultusunda Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ilimizde işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 08 Nisan – 06 Mayıs 2016 tarihleri arasında tüm ilçe ve köylerini de kapsayacak şekilde yürütülecektir. 512 işyeri ziyaret edilerek, İşgücü Piyasası Talep Araştırması yapılacaktır. Bu çalışma ile birlikte ilimizin işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanarak, sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir.” ifadelerini kullandı.

Düzce işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacağını kaydeden İl Müdürü Ceylan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çalışma başından sonuna kadar genel müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde yürütülecektir. İşyeri ziyaretleri il müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir. Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Düzce işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir.”

Haber:C.ÜSTÜNER