Davutoğlu müjdeyi vermişti

Geçtiğimiz yıl nisan ayında toplu açılış töreni için Düzce'ye gelen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Oyuncak OSB'nin müjdesini "Milli kültürümüze uygun oyuncaklar burada üretilecek." cümlesiyle vermişti.

PAGEV ile masaya oturuldu

Düzce'de büyük heyecan yaratan bu açıklama sonrası üretilecek oyuncakların nitelikleri merak konusu olmuş, ilgili kesimlerden milli duyguların ve yöresel özelliklerin ön planda tutulacağı oyuncakların ahşap şekilde üretileceği demeçleri gelmişti. Ancak 2016 yılının son günlerine gelindiğinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı öncülüğündeki projenin tarafları Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile masaya oturdu.

Yatırım bedeli: 1 milyar TL

Gümüşova ilçesinde 1 milyar liralık yatırım bedeli ile kurulacak Oyuncak OSB için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, PAGEV, Düzce Üniversitesi ve Düzce Sanayi ve Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Plastik, ahşap, peluş ve metal...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ile protokolün hazır bulunduğu törendeki konuşmalarda, yerli üreticileri bir araya toplayacak Oyuncak OSB ile Avrupa standartlarında plastik, ahşap, peluş ve metal oyuncakların üretiminin Düzce’de yapılacağı bildirildi.

Düzce'den de izler taşıyacak karakter, model ve prototipte oyuncaklar üretilmesi ve ahşap özellikte olması beklenirken, yerli üretimi teşvik edecek Oyuncak OSB'nin plastiğe de kapı aralaması yarın üniversite düzenlenecek toplantı nedeniyle bir kez daha sorgulamaya açıldı.

Karar bir kez daha gözden geçirilmeli

Yarın (20 Kasım) saat 13.00’da Düzce Üniversitesi Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilecek ve milli oyuncak sürecinde şu ana kadar yapılan çalışmaların değerlendirileceği toplantıda oyuncakların niteliklerinin bir kez daha gözden geçirilmesi bekleniyor.

Ahşabın yerini plastik aldı!

Yerli firmaların, plastiğin oyuncak sanayisinde yerini almasıyla bir hayli azalan ahşap oyuncaklara teşvik edilmesi çocukların yerli, sağlıklı ve yüksek katma değerli oyuncaklarla buluşması adına da büyük önem taşıyor.

İthalatın yoğun olduğu oyuncak sektörüne yeni bir soluk getirecek Oyuncak OSB'nin Düzce’nin ahşap konusundaki avantajından da yola çıkılarak sadece ahşap özellikte üretime açılması için şimdi gözler ilgili kesimlerde...

Haber: C.ÜSTÜNER