Bu ramazan pazarların tadı tuzu yok.  Ramazan ayının bereketi semt pazarlarına henüz yansımadı.   Düzce’de mahalle aralarında kurulan semt pazarlarında tezgah açan esnaflar artan hava sıcakları ile birlikte satışların durgunlaşmasından şikayetçi. Pazarcılar, Ramazan ayı olmasına karşın vatandaşların önceki yıllara oranla daha az alışveriş yaptıklarını söylüyor.
Ramazan ayı denilince gıda ve meyve sebze alışverişlerinin katlanması gerektiğini ifade eden pazarcılar, sayıları her geçen gün artan marketlerin işlerini etkilediğini savunuyor.
Pazarcı esnaflarından Muhammet Efe,” Bir önceki ramazanlar bu ramazana göre çok çok iyiydi. Pazarlarda canlılık yok. Marketler çoğaldı. Adım başı market var. Fiyatlarda hemen hemen aynı. Daha iyi bir ortam olduğu için vatandaşlar marketleri tercih ediyor.”dedi.
Pazarda fiyatların ucuz olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, vatandaşın pazardan çok rahat iftar sofrası kurabileceğini söyledi.

Ahmet Akça, “Vatandaş 5 TL’ye rahat bir akşamlık iftar sofrası kurar. Meyvede içindeyse 10 TL’yi bulur.10 TL’ye zaten bir paket sigarayı alabiliyorsun.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR