Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla indirime gidilen et ürünlerinde sevkiyat başladı. Ramazan ayına hazırlıklı girildiğini belirten yetkililer, vatandaşın dilediği kadar ucuz et alabileceğini söyledi. Düzce'nin et ihtiyacını karşılayan ESK Sakarya Kombinası, indirimli satışlarına başladı.

Her yıl Ramazan ayı öncesi gündeme gelen et fiyatlarında artış olacağı tartışmalarına Bakan Mehdi Eker, 'ete zam yok, aksine indirim var' açıklamasıyla son noktayı koymuştu. Bakanın yaptığı açıklamanın ardından ESK, kombinaları da Ramazan dolayısıyla artacak taleplere karşı önlemlerini aldı.
ESK Sakarya Kombina Müdürü Osman Solak, yaptığı açıklamada, geçen hafta kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında indirim yaptıklarını belirtti. 18,5 lira olan kıyma fiyatını 17.75'e, kuşbaşı fiyatını da 23 liradan 22,50 TL'ye indirdiklerini kaydeden Solak, indirimlerin satışlarına olumlu yansıdığını söyledi. İsteyen herkesin hayvanını keserek ihtiyaca cevap verdiklerini dile getiren Solak, "Diğer kombinalardan kombinamıza et sevkiyatı gerçekleşiyor. Sakarya kombinası olarak Düzce, Kocaeli, Zonguldak, Bartın illerinin etlerini biz karşılıyoruz. Bu illerde Milli Savunma Bakanlığı'nın, jandarmanın, kamu kurum ve kuruluşları ile mağazalarımızın tüm etini Sakarya kombinamız temin ediyor. " dedi.

 

Haber: H. İŞCAN