Düzce-Akçakoca Otobüs Firmaları Yolcuları Mağdur Ediyor. Düzce Tüketici Hakları Düzce Tüketici Hakları Dernek Başkanlığı Hacer Yılmaz, gelen şikâyetler üzerine sorunları yerinde görmeye gitti.

 

 

REKABET HUKUKUNA AYKIRI


İzlenimlerini bir basın açıklamasında toplayan Yılmaz, “Akçakoca yeni şehirlerarası otobüs terminali şehir merkezinden uzak mesafede bulunmakta. Güzel Ve temiz yapılmış Terminal ile şehir merkezi arasında ulaşım için sınırlı bir mesafede sınırlı sayıda dolmuşlar ve ticari taksi dışında ulaşım hizmeti bulunmamaktadır. Akçakoca merkezden hareket eden Düzce-Akçakoca araçları merkezden hareketi kaldırılmış. Hal böyleyken ortak bir kararla otobüs firmaları şehir içi servis hizmetini kaldırmışlardır. Her ne kadar şehir içi servis hizmeti zorunlu olmasa da söz konusu ortak karar rekabet hukukuna aykırı olup bu konuda Rekabet Kurumu Başkanlığına yapılacak şikâyetlerle ulaşımda sektöründe ayıplı hizmetle karşı karşıya kalıp mağdur olan yolcuların konuyu gündeme almaları gerekiyor. Anayasada Seyahat etme özgürlüğü bulunmaktadır. Firmalarında bu konuda şehir içi servislerini oluşturması, yolcu sayılarını artıracaktır.” dedi.

 

REKABET KURUMU BAŞKANLIĞI’NA


4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunu’nun 4/1 hükmünde “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” Denildiğini hatırlatan Yılmaz, “Bu sebeple Düzce – Akçakoca arasında faaliyet gösteren şehirlerarası otobüs firmalarının ortak bir kararla şehir içi servis koyma gereğini, Düzce –Akçakoca arasında mağdur yolcular yapacakları şikayetlerle soruna çözüm getirebilirler. Ayrıca derneğimize yapacakları şikayet bildirimlerinde derneğimiz sorunu ilgili kuruma iletmelerinde yardımcı olacaktır.”ifadesini kullandı.

 

Haber;S.KAŞKIR