Fındık toplamak için Düzce'ye gelen tarım işçileri, oluşturulan konaklama merkezinde tüm olanaklara sahip olsalar da fındık rekoltesinin düşük olmasından dolayı kısa süren hasattan bekledikleri geliri elde edemedi.

Kaynaşlı ve Yığılca'da tarım işçileri için oluşturulan konaklama merkezinde çadır, banyo, lavabo, gibi ortak kullanım alanlarına sahip tarım işçileri, fiziksel mekan anlamında güçlük çekmedikleri bir sezon geçirdi.

Ancak fındığın az olmasından dolayı Düzce'ye gelen tarım işçilerinin sayısında azalma olurken rekoltenin azlığı da gelen işçinin beklediği geliri elde edememesi nedeniyle yüzünü güldürmedi.

Fındıkta her yıl ortalama 20 gün hasat zamanının bu yıl ürün olmaması nedeniyle ancak 14-15 gün sürdüğünü dile getiren bazı fındık işçileri, "Uzun yollar katediyoruz. Yevmiye ücretleri normal, ancak az çalışan fındık işçileri mağdur oldu.

İşimiz nerede ne kadar uzun sürerse ancak para kazanabiliyoruz. Bu sene kısa süren fındık hasat döneminden dolayı fındıktan para kazanamadık" diye konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER