Vergi bilincinin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftası dolayısıyla 2013 yılında verilen beyannamelerde ilk 5'e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine yönelik yemek düzenlendi.Düzce’de gelirler vergisinde ilk 3 sırayı İbrahim Temel, Ersin Mutlu ve Nilüfer Özsoy aldı.


Vali Ali İhsan Su, yemekte yaptığı konuşmada vergi bilincinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Vali Su, “Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde en önemli payı vergi gelirleri oluşturur. Vergi vermek ve verginin yaygınlaştırılması açısından bu tür organizasyonlar büyük önem arz etmektedir. Her birimiz vatandaş, birey işadamı işveren olarak bize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Kayıt dışı ekonomiyi mutlaka ortadan kaldırmalıyız. Böylece vergi kaçağını önlemiş oluruz. Bir mal aldığımızda mutlaka faturasını almamız lazım. Kayıt dışı ekonomi haksız rekabeti de beraberinde getirir.” dedi.


Düzce Defterdar Vekili Murtaza Kamer ise Düzce’nin Türkiye genelinde tahsilat oranı sıralamasında bir önceki yıla oranla 4 basamak yükselerek 73. Sıraya, tahsilat artışında ise 5 basamak yükselerek 66.sırada yer aldığına dikkat çekti. Kamer olumlu katkılarından ötürü tüm mükelleflere teşekkürlerin iletti.

Konuşmaların ardından Kurumlar ve Gelir vergisi dallarında ilk üç sırayı paylaşan vergi rekortmenlerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Düzce’de gelirler vergisinde ilk 3 sırayı İbrahim Temel, Ersin Mutlu ve Nilüfer Özsoy paylaşırken, Kurumlar vergisinde ise ilkte 3’te HAŞEP Kaplama, Çelebi Kalıp Makine İmalat, SETA İnşaat Elektrik yer aldı.


Gayrimenkul Sermaye İradında ise ilk ikiyi paylaşan mükellef adının açıklamasını istemezken, Hilmi Fırat Çilingir 3. Sırada yer aldı.

Düzenlenen geceye Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça, Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran, DTSO Başkanı Fahri Çakır, kurum müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır