Türkiye Kamu Sen'e bağlı sendikaların Düzce Temsilcileri, akademisyenlerin ekonomik problemlerinin giderilmesi ve hak kayıplarının telafi edilmesi talebiyle Düzce üniversite Konuralp yerleşkesinde rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, üniversite çalışanlarının geçim sıkıntısı yaşadığına dikkati çekerek, iktidarın üniversitelerin bilimin merkezi olduğuna inanarak üniversite çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Çakmak, “Türkiye’de üniversiteler, akademisyenlerin ancak karın tokluğuna çalışabilecekleri kurumlar haline gelmiştir. Akademisyenlere bunu reva gören anlayışı şiddetle kınıyoruz. Ayrıcalıklı bir kesim üzerine kazan kurulurken, akademisyenlerin kuru ekmeğe talim etmesi hiçbir ülkede rastlanmayacak bir uygulamadır. Akademisyenlerimiz bu unutulmuş ve dışlanmışlıktan; geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısından kurtarılmak zorundadır.” dedi.

 

Çakmak taleplerini sıralarken, bu ülkeyi yönetenler bilimsel gelişimin öncüsü olan akademisyenlerin sesine kulak vermeli, dünyadaki meslektaşları gibi insanca yaşayacak ücretlere kavuşmaları için imkanlar seferber edilmelidir. ”dedi.

Çakmak konuşmasının sonunda Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna göndermede bulunarak “Akademisyenlerimizin bütün sorunlarına ihtiyaç duyacağı kaynak, ayakkabı kutularında fazlasıyla mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

 

Haber; S.KAŞKIR