1 Nisan 2018 tarihinde 11 meslek komitesi ile meclis üyeleri, 7 Nisan 2018’de ise meclis divanı ve yönetim kurulu belirlenen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Daha önceki yönetimlerin aksine Tuncay Şahin başkanlığındaki yönetim daha 1 yılı geride bırakmalarına rağmen 12 aylık icraatlarını düzenlediği toplantıyla kamuoyuna açıkladı.



Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıya odanın yönetim organları katıldı. Burada konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli değerlendirmelerini, katılım gösteren üyelere aktardı.



“Bir ilk olan Bilim ve Teknoloji Komisyonunu kurduk”


Geride kalan dönemde yapılanlardan bahseden ve istatistikleri paylaşan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye'nin vizyonuna uygun ihracat aşamalarına ulaşabilmesinin en önemli ve en kısa yolu yüksek katma değerli üretime verilecek destek. Bu kapsamda Türkiye'de odalar bünyesinde bir ilk olan Bilim ve Teknoloji Komisyonunu kurduk. Komisyonumuza Düzce Teknopark'ın içerisinde bir alan tahsis ederek, komisyondaki öğrencilerimizin ve iş insanlarımızın bu alanda çalışmalarını yapabilmelerine olanak sağladık.”

“Düzce Kabağını markalaştırmaya çalışıyoruz”

Coğrafi işaret alma çalışmalarına da değinen TSO Başkanı Şahin şunları söyledi:

“Üniversitemiz bünyesindeki DÜBİT'in de katkılarıyla Düzce Kabağı'na coğrafi işaret kazandırmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere artık zincir marketler ve diğer zincir alıcılar coğrafi işareti olmayan ürünleri almıyor. Bu nedenle de Düzce Kabağı’nı markalaştırmaya, kabaktan elde edilen ürünleri de ticarileştirmeye çalışıyoruz. Düzenlediğimiz programlarla, ulusal medyadaki bazı programlardaki sunumlarla Düzce Kabağı’nın bilinirliğini arttırmaya çalışıyoruz.”

“Hedefimiz B grubuna geçmek”

Oda bünyesinde oluşturulan proje ofisi ile çeşitli konularda katkı sağlanacağını belirten Başkan Tuncay Şahin, Akreditasyon sınıfı olarak C grubunda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde akredite oda olma özellikleri var. Akreditasyonda sınıf atlamak, TOBB ve kamu desteklerinden daha fazla faydalanabilmek için de bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Oda olarak ilk hedefimiz B grubuna geçmek olacak. Bunun için de personelimizle birlikte yoğun çalışmalarımıza başladık. Sene sonunda inşallah akreditasyon seviyemizi bir üst sınıfa taşımış olacağız.”

“Ekip olarak çalışırsak daha çok soruna temas ederiz”

Yeni döneme ilişkin de konuşan Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Oluşan uyumlu çalışma ortamını en olumlu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Meclis ve komite üyelerimizin yönetime katılmasını, bizler için
itici güç olmalarını istiyoruz. Her konuya yetişemeyebiliriz. Ekip olarak çalışırsak daha çok soruna temas eder, daha fazla üyemize menfaat sağlarız. Bugüne kadar geniş ekibimizin yapmış oldukları katkılar için kendilerine teşekkür ediyoruz.”


“1 yıl içerisinde 500’ün üzerinde etkinlikte yer aldık”

1 yıllık çalışma süreçlerinde sanayi odası olarak yapılan hizmetleri aktaran TSO Meclis Başkanı Dertli, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilecek olan 60. yıl kutlamalarının, yeni bir sürecin başlangıcı olacağına duyduğu inancı dile getirerek şunları kaydetti:

“1 yıl içerisinde başkanımızın da belirttiği üzere 500’ün üzerinde etkinlikte oda olarak yer aldık. Bu çok ciddi ve büyük bir rakamdır. Odamızın azalan prestijini düzeltmek, mevcut seviyesinin üstüne çıkarmak için tüm kademelerimizle mücadeleye giriştik. Geldiğimiz noktada bunu bir nebze olsun başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda başta Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncay Şahin olmak üzere, meclis üyelerimiz, komite üyelerimiz, 11 komisyonumuz ve personelimizin de önemli katkıları yer alıyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”



“Düzce TSO Meclisi olarak, odak noktamız üye memnuniyeti”


Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetimlerinin rahat çalışabilmesi, temsil ve icraat noktasında rahat kararlar alabilmesi için koordineli çalışmaya devam edeceklerini belirten Dertli şöyle devam etti:

“Odamız şu an akreditasyon seviyelendirmesinde C grubunda. Yönetim kurulumuzun önce B daha sonra da A grubuna ulaşma idealine elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Bunu sağlamanın yolu da kalite standartlarını en üst seviyeye taşımaktır.”

“Düzce’de ilk kez fuar organizasyonunu gerçekleştireceğiz”

Nisan ayının dolu dolu geçeceğini söyleyen TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli ay içerinde yapacakları çalışmaları şöyle sıraladı:

“19 Nisan 2019 Cuma günü saat 14.30’da Düzce Teknopark’ta 60. yıl kutlamamızı gerçekleştireceğiz. Yine 26 Nisan’da Topuk Yaylası’nda bölge odalarımızla bir araya geleceğiz. 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde ise Düzce’de ilk kez fuar organizasyonu gerçekleştireceğiz.”

Yeni dönemde kadın girişimciler icra kurulu üyesi olan Simay Üzmez Şişman, kadınlara verilecek olan destekler hakkında bilgi verdi.


 

Haber: H.DURNA-İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN

 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ