Ekonomik krizden etkilenen bir halka da Organize Sanayi Bölgeleri olmuş ve OSB'lerdeki fabrikalar işçi çıkarmak başta olmak üzere üretimde azalmaya gitmişti. Sanayi Bakanlığı, organize sanayi bölgeleriyle küçük sanayi siteleri inşaatlarına sağladığı finansman desteğinin maliyetlerini yarıya indirdi.

OSB'lerin yol, içme suyu, kanalizasyon, elektrik şebekesi ve arıtma tesisi gibi altyapı tesislerinin tamama ile küçük sanayi sitelerinin kapsama girdiğini aktaran Çağlayan, Bu inşaatlara yüzde 70 kredi desteği veriyoruz. Bu kredilerdeki faiz oranlarını yüzde 50'ye kadar düşürdük. dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bakan Çağlayan, organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerine yatırım yapan işadamı ve esnaf-sanatkara kriz desteklerine dikkat çekti.

Çağlayan, Ülkemiz için en önemli konu, üretimin sürdürülmesi, istihdamın geliştirilmesidir. Bu çerçevede de, sanayicilerimiz ile esnaf ve sanatkarımızın daha uygun koşullarda, daha düşük maliyetle üretim yapmalarını temin etmek en önemli görevlerimizin başında gelmektedir. diye konuştu. Çağlayan bu çerçevede, bakanlık olarak OSB ve küçük sanayi siteleri kurulmasını, inşaatlarını çok düşük faizle kredilendirerek desteklediklerini de sözlerine ekledi.