02 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ikinci maddesi ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’na yeni bir madde eklendi. Bu eklenen madde doğrultusunda sanayi işletmelerinin faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31/12/2014 tarihine kadar sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz. hükmü getirildi.
Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından il genelinde imalat yapan yaklaşık 600 sanayicinin Sanayi Sicil Belgesi alması gerektiği halde bu belgeyi almadıkları tespit edildi. Tespit edilen bu sanayi işletmelerinin 2 ay içerisinde almaları gereken Sanayi Sicil Belgesi'nin süresi uzatıldı. bir kereye mahsus olmak üzere 31/12/2014 tarihine kadar Sanayi Sicil Belgesi için müracaat edenlere idari para cezası uygulanmayacak ancak süre bitiminden sonra yapılacak denetimlerde Sanayi Sicil Belgesi olmayan sanayicilere gereken yaptırım uygulanacak.
İl Müdürlüğü'nden gönderilen açıklamaya göre, Sanayi Sicil Belgesi olmayan sanayicilerin herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları ve mağdur olmamaları için en kısa sürede Sanayi Sicil Belgesi almak için Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

 

Haber: G.KARDÜZ